Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Van der Sar: 'Niet mooi als selectie vroeg rond is, het moet'

Ajax staat al droog sinds 2014. Onwaardig voor de grootste en meest succesvolle club van Nederland. Veel vingers wijzen nu naar algemeen directeur Edwin van der Sar (47). “Ik ben eindverantwoordelijk. Daar wil ik niet voor weglopen, maar het is niet aan de orde om op te stappen.”

04 mei 2018 - 11:40
UsershyraDesktopajax_dataimages85edeb0882bb695bf46c2b8901ee9c51_normal
Ajax wil volgend seizoen weer serieus Europees voetbal spelen. © Pro Shots

Door Sander Zeldenrijk

We wisten al dat het voor Van der Sar niet aan de orde is om op te stappen. Ajax Life schoof op de dag van VVV-thuis (4-1) aan bij de algemeen directeur en toen volgde al een update. Maar er is meer interessants gezegd tijdens het vraaggesprek.

Het complete interview met Van der Sar kun je lezen in onze krant, die vrijdag bij al onze leden wordt bezorgd. Hieronder volgt een boeiende passage, over de belofte het nieuwe seizoen eindelijk eens te beginnen met een selectie op volle oorlogssterkte.

Ajax wil zijn zaakjes op de transfermarkt vroeg op orde hebben. Dat kan toch niet? Sterkhouders vertrekken vaak vlak voor de deadline en Ajax is maar een kleine, afhankelijke speler in een rigide markt met kapitaalkrachtigere clubs uit grotere competities.
Van der Sar: “Ja, maar wij zijn op een bepaald niveau natuurlijk ook kapitaalkrachtig. We hebben met Bandé en Schuurs al aankopen gedaan, maar daarmee zijn we nog niet klaar op de transfermarkt. Daarnaast hebben we met een groot aantal spelers verlengd afgelopen jaar. Denk aan De Ligt, De Jong, Van de Beek en Mazraoui.”

Is het een concrete toezegging naar de fans of een idealistisch streven dat de selectie vroeg in de voorbereiding volledig op orde is?
“Ik heb gezegd dat het niet mooi is als het lukt, maar dat het moet. Die woorden wil ik niet terugtrekken. We werken er hard aan.”

Dan word je er straks dus ook op afgerekend als het niet lukt?
Na een korte stilte: “We moeten met een zo sterk mogelijke selectie kampioen worden en door die vroege Europese wedstrijden komen.”

Wil jij voortaan ook onze krant ontvangen? Sluit je dan aan bij SV Ajax!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >