Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Transfervrije Viergever vertrekt bij Ajax en tekent bij PSV

We vallen niet van verbazing van onze stoel, want de overgang van Nick Viergever naar PSV stond natuurlijk al een tijdje op stapel. Het contract van de verdediger loopt af en dus stond PSV al bij de poort te wachten. Naast de schaal komt ook Viergever dus in Eindhoven terecht.

02 mei 2018 - 18:03
UsershyraDesktopajax_dataimages27f723428206210253bae0728de40d70_normal
Ja precies, daar ongeveer ligt Eindhoven. © Ajax Images

Viergever kwam vier seizoenen geleden over van AZ en werd door de jaren heen bij Ajax een steeds beter gewaardeerde speler. Vooral tijdens de Europa League campagne onder Peter Bosz stal Viergever de harten van de supporters, door zijn oh zo belangrijke treffer in Gelsenkirchen tegen Schalke 04.

Ook in de eredivisie speelde de ervaren speler steeds vaker een belangrijke rol bij Ajax, waarbij hij opviel door zijn coaching en sterke spel. Viergever heeft inmiddels ruim tweehonderd eredivisiewedstrijden in de benen en ook Europees de nodige ervaring. Derhalve is het niet zo gek dat PSV de dit jaar met blessures kampende Viergever benaderde met een contract tot de zomer van 2022.

“Het is een bijzondere overstap natuurlijk,” schat Viergever de gevoeligheden in op de website van PSV en stelt “blij te zijn om bij de kampioen van Nederland te zijn.” Wij zeggen eerlijk: dat doet best een klein beetje zeer.

Gezien de palmares van Viergever en zijn leeftijd zou je ook kunnen denken dat een Europees avontuur lonkte. “Ik speel mijn hele carrière al in Nederland en was de aflopen tijd meer met een stap naar het buitenland bezig,” geeft hij dan ook toe. “Maar toen Marcel Brands me belde, ging ik het gesprek aan bij PSV. Ik was vereerd door de interesse en uit het gesprek sprak ontzettend veel vertrouwen.”

Meer vertrouwen kennelijk dan Ajax in Viergever had. In Amsterdam kon hij niet rekenen op een nieuwe contractaanbieding. We bedanken Viergever voor de mooie momenten in de Arena en daarbuiten en wensen hem succes in Eindhoven.

Maar natuurlijk niet teveel. 

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >