Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

'Te veel gebeurd' voor Kluivert om bij Ajax te blijven

Het ging vooral over Justin Kluivert. Tot dusver. De talentvolle linksbuiten doet nu zelf zijn mond open en maakt inderdaad duidelijk dat hij geen plannen heeft om zijn contract te verlengen. Er is te veel gebeurd, zo stelt Kluivert. En het uitzicht op het spelen van Champions League is waterdun.

17 mei 2018 - 19:42
UsershyraDesktopajax_dataimagesf37512b2b08a4263df140153b65a0572_normal
Ondanks alles bleef Kluivert zijn logo opzoeken na een doelpunt. © Ajax Images

Kluiverts zaakwaarnemer duwt hem naar de uitgang, Ajax speelt voor geldwolf. Het zijn zomaar wat uitspraken die we de afgelopen weken hebben gehoord. En nu vindt de negentienjarige Kluivert het zaak om zijn kijk op de zaak in de krant te laten zetten.

Het is fijn dat Kluivert zelf het woord neemt, maar enkele van zijn uitspraken roepen ook een beetje twijfel op. Wordt echt alles gespeeld zoals hij opmerkt, of is hem iets ingefluisterd? Feit lijkt dat de onderlinge verhoudingen, in ieder geval tussen Ajax en Kluivert, danig zijn verstoord.

“Ajax wil dat ik mijn contract verleng, zodat ze meer kunnen vragen. Wat willen zij werkelijk? Mijn plan was om te blijven, maar er is veel gebeurd de laatste tijd. Het publiek denkt dat het alleen om geld gaat, terwijl iedereen weet dat ik het goed had. Ik zat helemaal niet te wachten op geld. Voetbal is belangrijk, ik wil mezelf ontwikkelen,” stelt Kluivert tegenover de Volkskrant.

Ajax wil ook dat Kluivert zich ontwikkelt en legde al voordat hij een basisplaats veroverde een contractvoorstel neer, maar zaakwaarnemer Mino Raiola besloot niet direct toe te happen. Wellicht viel er iets beters uit te onderhandelen als hij basisspeler was en verhoogde Ajax de voorwaarden. 

Daar ergens is het misgegaan. “Er is me min of meer gezegd dat ik moest bijtekenen, anders moest ik weg. Dan ga je nadenken. Ik heb kort met Marc Overmars gesproken en voel me onder druk gezet. Het belangrijkste voor Ajax is dat ik mijn contract verleng. Dan gaat het niet om het voetbal, maar om geld. Door alle speculaties is de emmer vol geraakt.”

Kluivert wil nog altijd de beste voetballer van de wereld worden. Dat hoeft niet per se in het shirt van Ajax te gebeuren. De kans lijkt groot dat hij zijn laatste wedstrijd voor de club heeft gespeeld. Als Kluivert niet wil verlengen, kan Ajax ervoor kiezen om hem te verkopen of een jaartje vast te ketenen op De Toekomst. Dit overkwam eerder Nicolai Boilesen en daar is al mee gedreigd.

Bovendien zijn er twijfels over de sportieve ambities van Ajax en de realisatie hiervan. “Kijk wat er om me heen gebeurt, met andere spelers die weg willen of weggaan. Het is straks al moeilijk om door de voorronde van de Champions League te komen, terwijl wedstrijden op het hoogste niveau belangrijk zijn.”

Kluivert schitterde tot dusver vooral tegen ploegen uit het rechterrijtje – en zelfs dan lukte het vaak niet om negentig minuten lang te glanzen – en heeft nog niet eens echt geroken aan de Champions League. Zijn teller staat op 200 minuten Europees voetbal, verspreid over Europa League en voorronde.

Overigens beweert Kluivert in het interview nog meer. Zo haalt hij aan dat de sfeer binnen de selectie verziekt is sinds de komst van Erik ten Hag, wat overigens niet zozeer de schuld van de trainer is. Ook stelt hij dat Ajax op het punt stond om hem zonder zijn medeweten aan Tottenham Hotspur te verkopen. Overmars ontkent dit.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >