Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Tagliafico nog blijer met Ajax dankzij uitverkiezing WK

Nicolás Tagliafico staat op het punt zijn droom te beleven. Nog eventjes en dan mag hij Argentinië vertegenwoordigen op het WK. Half juni is het zo ver. De linksback denkt dat zijn overgang naar Ajax in belangrijke mate heeft bijgedragen aan zijn oproep.

28 mei 2018 - 15:03
UsershyraDesktopajax_dataimages1778b61633c938d5f0f38cfe5cfafeea_normal
Tagliafico staat er goed op bij bondscoach Sampaoli. © De Brouwer

Tagliafico had zijn debuut al gemaakt, maar is pas echt in beeld bij de nationale ploeg sinds zijn transfer naar Ajax. Dat was afgelopen winter, kun je nagaan. De stap naar Ajax werd nauwlettend gevolgd door bondscoach Jorge Sampaoli, die veel vertrouwen heeft in de linkspoot.

“Ik kan het nog steeds amper bevatten. Het is alsof ik droom. Ik wil met beide benen op de grond blijven staan en doe gewoon mijn best. Maar als je bij het nationale team zit, mag je ervan uitgaan dat je goed bent en de top kunt bereiken,” meldt Tagliafico tegenover Argentijnse media.

“Mijn transfer naar Europa heeft mijn ogen geopend, ik kijk nu heel anders naar het spelletje. De dynamiek van het Europese voetbal heeft me geholpen om aan het spel van de nationale ploeg te wennen,” vervolgt de Ajacied, die het bijzonder vindt om met Lionel Messi te voetballen.

“Het is best een beetje raar om niet naar Messi te kijken als beste voetballer van de wereld, maar als teamgenoot. Het is een grote eer om deel uit te maken van het Argentijns elftal. Argentinië behoort altijd tot de favorieten voor de eindzege, maar er zijn verschillende kanshebbers. Bovendien doen zich op een WK altijd verrassingen voor.”

Het is al een verassing dat Tagliafico naar het WK gaat, de verrassing is nog groter dat hij goede kans maakt op een basisplaats en daarmee zijn wij wel klaar wat de verrassingen betreft. Je weet hoe het gaat met basisspelers van Argentinië... Die voetballen meestal niet (zo lang) bij Ajax.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >