Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Sterke link tussen Frenkie en Barcelona op cover sportkrant

Ondanks het teleurstellende seizoen wat de club achter de rug heeft, wordt er volop door grote clubs getrokken aan spelers van Ajax. De echt grote clubs trekken zelfs aan de grootste talenten. Of, iets anders geformuleerd: FC Barcelona is in de markt voor Frenkie de Jong.

09 mei 2018 - 10:15
UsershyraDesktopajax_dataimages53184f8a605f3af2ff4448c689423336_normal
De dribbels van Frenkie maken ook indruk in Barcelona. © De Brouwer

Het goede nieuws is dat Barcelona in Frenkie een versterking ziet voor de langere termijn en een transfer niet direct deze zomer tot stand hoeft te komen. Frenkie werd net als diverse andere spelers van Ajax al eens eerder aan Barcelona gelinkt en daar komt nu iets bij.

Frenkie staat groot afgebeeld op de voorpagina van El Mundo Deportivo. Dit is een Spaanse sportkrant waarin Barcelona het centrale thema is. Gelukkig staat er ook vrij groot 2019 op de cover, om maar aan te geven dat de transfer volgend jaar rond deze tijd gestalte moet krijgen.

De pas twintigjarige Frenkie heeft er net zijn eerste volledige seizoen bij het eerste elftal van Ajax opzitten, al maakte hij het einde niet meer mee. Een pittige blessure aan zijn enkel betekende eind februari al einde seizoen. Het vervelende is dat Ajax daarna zeker niet beter ging voetballen.

Frenkie speelt een belangrijke rol in de plannen van Erik ten Hag voor volgend seizoen en hopelijk leiden de transfergeruchten niet te veel af. El Mundo Deportivo is namelijk vrij stellig: Frenkie is een target voor de zomer van 2019 en moet dan de overstap naar de kampioen van Spanje maken. 

Dit idee komt uit de koker van Barcelona en de club zou bereid zijn om 'garanties af te geven', ook om te voorkomen dat het Frenkie naar een andere club ziet vertrekken. Wat die garanties precies inhouden, valt moeilijk te zeggen. Wie weet wordt gesproken over een soort voorcontract. De huidige verbintenis van De Jong loopt tot medio 2022.

Barcelona verkeert in transitie omdat steeds meer oude bekenden afzwaaien en er fris bloed nodig is om veelvraat te kunnen blijven als het aankomt op prijzen pakken. Matthijs de Ligt wordt evenzeer genoemd, maar El Mundo Deportivo is ervan op de hoogte dat Manchester City de verdediger net zo graag hoopt in te lijven.

Diezelfde De Ligt maakte een dezer dagen bij Ajax zijn 'interne vertrekwens' bekend, al liet Edwin van der Sar dit weekeinde doorschemeren dat het zijn groeibriljant niet wenst te zien vertrekken.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >