Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Sssst! Van der Sar op dreef tijdens afscheidswedstrijd Kuijt

Edwin van der Sar heeft zondag laten weten dat hij van de partij was tijdens het afscheidsduel van Dirk Kuijt. Het was de bedoeling dat Kuijt tijdens het laatste partijtje van zijn loopbaan een doelpunt maakte, maar de keeper liet zich niet zomaar passeren.

28 mei 2018 - 10:01
UsershyraDesktopajax_dataimages07cd6567258d01df26ed28b286a4744a_normal
Van der Sar zorgt voor frustratie op de tribunes in De Kuip. © Pro Shots

Er waren allerlei prominente spelers uitgenodigd om het einde van de carrière van Kuijt te vieren. En natuurlijk waren er ook flink wat Ajacieden van de partij, omdat Kuijt die nog wel eens tegenkwam bij het Nederlands elftal.

Van der Sar stond onder de lat bij Oranje, waar Giovanni van Bronckhorst onderdeel was van de defensie. Uit angst voor nog een negatief hoofdstuk in de tweede druk van de biografie van Kuijt, liet de trainer van Feyenoord de spits maar lopen.

Kuijt kwam daardoor oog in oog te staan met Van der Sar, maar die verkleinde prima zijn doel en bracht redding. Het kwam hem op een fluitconcert van de fans in De Kuip te staan en er werd wel meer lelijks geroepen, waarna hij een vinger op zijn lippen legde. Sssst.

Uit de tegenaanval maakte Oranje ook nog eens een doelpunt. Er was uiteindelijk een strafschop voor nodig om de naam van Kuijt alsnog op het scorebord te krijgen. Toen dan eenmaal was gelukt, werd er maar snel afgefloten.

Van der Sar zette naderhand ook nog een verslaggever van RTV Rijnmond op zijn plek, omdat hij wel heel erg opschepte over het afscheid van Kuijt. Zou Sar zelf ook zo’n potje voetbal willen spelen ter afscheid?

“Ik weet niet hoe goed je op de hoogte bent, maar ik heb in 2011 in Amsterdam ook zo’n wedstrijd gehad. Ik weet dat het je niet altijd interesseert wat er noordelijker gebeurt, maar wij hebben dit soort wedstrijden ook,” luidde het enige juiste antwoord.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >