Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Sierhuis: ‘Liever debuut dan kampioenschap met Jong Ajax’

Tijdens de laatste thuiswedstrijd van het seizoen hoopte een groot deel van de supporters op het debuut van Kaj Sierhuis. Erik ten Hag hield de spits van Jong Ajax echter op de bank, wat voor gefronste wenkbrauwen bij dit deel van het publiek zorgde.

02 mei 2018 - 13:16

Een dag eerder moest Sierhuis zich nog inhouden, tijdens het kampioensfeestje van Jong Ajax. De reden was simpel: zo kon hij zich de volgende dag weer scherp bij het eerste elftal melden. Zou een invalbeurtje tegen AZ erin zitten...? Hij bleef op de bank. Eerder dit jaar in Groningen was hij veel dichter bij zijn debuut, maar een rode kaart van Veltman voorkwam dat. Hoewel hij al klaar stond langs de lijn, kon hij toch weer gaan zitten.

Ondanks het uitblijven van zijn debuut in het duel met AZ, kende Sierhuis een mooie ervaring in de Johan Cruijff Arena. “Toen mijn naam werd omgeroepen hoorde ik een flink applaus, daar leef je als voetballer toch voor,” aldus de publiekslieveling bij FC AFKICKEN.

Sierhuis beleefde met het behalen van de titel in de Jupiler League een historisch moment, maar toch maakt de Jong Ajacied liever zijn debuut bij het eerste. “Ik werk al tien jaar om mijn debuut te maken voor Ajax 1. Dat is uiteindelijk wel iets waar ik meer waarde aan hecht dan aan het kampioenschap met Jong Ajax. Kampioen worden is natuurlijk een fantastische ervaring, maar je debuut maken is nog een stapje hoger.”

Sierhuis krijgt aanstaande zondag in het uitduel met Excelsior de laatste kans om dit seizoen te debuteren. Op een basisplek hoeft hij in elk geval niet te rekenen. Deze is al gereserveerd voor Kasper Dolberg, die met het oog op het WK minuten mag maken.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >