Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Schuurs na eerste optreden: 'Blij dat ik dit mag ervaren'

Perr Schuurs heeft zijn officieuze debuut in Ajax 1 gemaakt. De 17-jarige centrumverdediger maakte de negentig minuten vol in de verloren wedstrijd tegen Al-Ahly en is naar eigen zeggen trots met Ajax-tricot om zijn schouders. “Het is mooi, ben er heel blij mee.”

12 mei 2018 - 13:54
UsershyraDesktopajax_dataimages3a02014858fb7cc5c6a9e20afdbaf768_normal
Helaas nog geen rood en wit voor Schuurs. © Ajax Images

Desgevraagd toont het talent zich niet alleen trots, maar ook kritisch. Vandaag was het resultaat niet wat we gewenst hadden, dat was jammer. We waren slordig aan de bal, waardoor we het onszelf moeilijk maakten. Tweede helft hadden we meer balbezit en creëerden we meer kansen. Uiteindelijk verlies ‘m alsnog, maar als je elkaar beter coacht valt zo’n goal niet.”

“Ben goed opgevangen door de groep”, vertrouwt Schuurs de camera van AjaxTV toe. Zijn eerste dagen in Amsterdamse dienst waren in ieder geval de moeite waard. “Heb één training meegedaan en vandaag mijn eerste minuten gemaakt. Bevalt me heel goed. Je moet je altijd proberen te laten zien natuurlijk, maar ik moet zeggen dat de training heel goed was gegaan. Blij dat ik dit heb mogen ervaren.”

Nu zit het seizoen er echt op, waarmee het vooruitblikken op 2018/2019 al kan beginnen. Voor Schuurs staat in ieder geval vast dat hij niet bij Jong Ajax zal starten. “Ik zal aansluiten bij 1, maar of ik meteen een basisplek heb, daar ben ik helemaal niet zeker van. Hoop gewoon dat ik de kans krijg; dan zal ik mijn best doen. Ben blij dat ik in ieder geval vandaag heb mogen spelen, op naar meer.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >