Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Schreuder heeft geen spijt: 'Maar nog niet wat ik had gehoopt'

Alfred Schreuder transfereerde begin januari van Hoffenheim naar Ajax. Schreuder, die in Duitsland werkte als assistent-trainer en bij Ajax dezelfde rol vervult, is (logischerwijs) nog niet tevreden over zijn werk in Amsterdam. "Ajax is nu voor de vierde keer op rij geen kampioen geworden. Ja dat komt hard aan bij de club."

19 mei 2018 - 13:21
UsershyraDesktopajax_dataimages3325a6854ec85ca1cf14d4aa98ec31c9_normal
Gaan we dit treffen nog zien in Amsterdam? © Pro Shots

Een half jaar in Amsterdamse dienst vormt ook een goed moment om de samenwerking met hoofdtrainer Erik ten Hag te evalueren. Deze is volgens Schreuder in ieder geval anders dan met zijn overste bij Hoffenheim. "Iedere trainer gaat op een andere manier om met zijn assistenten. Mijn rol bij Ajax is tot nu toe heel anders dan onder Nagelsmann. Erik ten Hag is ook een andere trainer en een ander persoon. Hij heeft zijn eigen werkwijze."

Zijn transfer naar Nederland verliep overigens niet erg soepel. In eerste instantie wilde de oud-hoofdtrainer van FC Twente niet eens de overstap maken, zo vertelt hij aan de Barneveldse Krant. Directeur voetbalzaken Marc Overmars bleek echter volhardend. "Toen Overmars belde met de vraag of ik wilde komen, was mijn eerste reactie: Nee! Waarom zou ik gaan?' Maar hij bleef bellen en liet merken dat hij mij graag wilde halen. Toen kwam eigenlijk de omwenteling in mijn gedachten."

Schreuder vertrok dus alsnog naar Amsterdam en tekende daar een contract voor tweeënhalf jaar. "We hadden een uitdaging. Het leek mij prachtig om met Ten Hag alsnog kampioen te worden met Ajax. Ik had een goed gevoel om te kijken wat er mogelijk zou zijn. Helaas is het niet gelukt om kampioen te worden."

Het interview wordt afgesloten met een ambitieuze en positieve noot: "Voor Ajax is het belangrijk om snel weer kampioen te worden. We hebben ook alles om kampioen te worden."

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >