Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ronald de Boer hekelt Kluivert: 'Kan er kwaad om worden'

Ronald de Boer is een beetje klaar met (de transfersoap rondom) Justin Kluivert. In gesprek met Het Parool laat de analyticus van Fox Sports blijken, helemaal niets te moeten hebben van de manier waarop het spel momenteel gespeeld wordt door kamp Kluivert. “Hij kan wel zeggen dat hij een Ajaxhart heeft, maar als hij een mooie transfer kan maken, is hij zo weg en steekt hij het geld in zijn eigen zak.”

26 mei 2018 - 13:23
UsershyraDesktopajax_dataimages0a6b3026ce4fea685460add9e1857b5c_normal
Zoals u ziet: geen blad voor de mond. © Pro Shots

Waar de interviewer zelf ook aanstipt dat het voor De Boer in het verleden nog weleens moeilijk was om onafhankelijk te zijn wanneer het over Ajax ging, waar broer Frank destijds met de scepter zwaaide, neemt de oud-middenvelder nu absoluut geen blad voor de mond. “Justin loopt er weleens bij alsof hij alles al heeft bewezen. En hij vindt het gek dat Ajax aan hem wil verdienen? Hij is godverdomme net 19 jaar.”

Even excuseert De Boer zich voor zijn taalgebruik. "Sorry, ik kan daar echt kwaad om worden." Maar de herkomst van zijn onbegrip annex woede wordt mooi samengevat in een andere passage “hij vindt het gek dat Ajax aan hem wil verdienen? Als Ajax niet probeert te verlengen en hij blijft, loopt hij volgend jaar gratis de deur uit. Iedereen zou Ajax dan voor gek verklaren.“

De criticasters die vinden dat De Boer hier wellicht niet helemaal onafhankelijk kan oordelen, krijgen overigens gelijk. Dat de oud-speler van onder meer Barcelona en Glasgow Rangers niet altijd objectief kan zijn als het over Ajax gaat, geeft hij zelf als eerste toe. “Ik probeer altijd objectief te kijken en als het slecht is, dan zeg ik dat. Maar ik heb natuurlijk wel een Ajaxhart.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >