Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Raiola speelt het keihard met Ajax over toekomst Kluivert

Pfoe, tsja. Er staat een uitgebreid artikel in de krant waar je niet echt vrolijk van wordt als je bedenkt dat Ajax, zoals altijd, met jonge talenten een leuke selectie probeert samen te stellen. Zodra Mino Raiola zich ergens mee bemoeit, is er gedonder in de tent.

03 mei 2018 - 10:10
UsershyraDesktopajax_dataimages0800ceb03b23e20900f6d075ad34bf4c_normal
Moet Ajax van Kluivert de best betaalde speler van de selectie maken? © Pro Shots

We weten dat Justin Kluivert al een tijdje met Ajax in gesprek is over het verlengen van zijn contract, dat afloopt in de zomer van 2019. Bij een buitenspeler die vooral doel treft tegen clubs uit het rechterrijtje, verwacht je dat zoiets een formaliteit is.

Nou, dat is het dus niet. Als Raiola zich ergens mee bemoeit, weet je al vrij snel dat zaken geen formaliteit zijn en dat op financieel vlak wordt geprobeerd het onderste uit de kan te halen. Precies dat is wat er nu gebeurt rondom Kluivert, die echt nog niets meer dan een talent is.

Een groot talent weliswaar, maar toch. Moet Ajax van Kluivert zijn bestbetaalde speler maken? Het is een vraag die steeds concreter wordt omdat we hem op steeds meer plekken gesteld zien worden. Het Algemeen Dagblad komt donderdag met een groot verhaal.

Raiola schermt met belangstelling van Manchester United, dat diverse miljoenen voor Kluivert over zou hebben. Toch is het ook weer geen uitgemaakte zaak dat Kluivert ook daadwerkelijk vertrekt, meldt het AD. Raiola wil gewoon de best mogelijke deal, ook in het geval van contractverlenging.

Kamp-Kluivert, aangevoerd door Raiola, zet Ajax onder druk om een tegenbod te doen ten opzichte van Man Utd. Op een of andere manier moet Ajax over de brug komen. Een mogelijke oplossing, vanuit de zaakwaarnemer gedacht, is dat Kluivert een riant salaris en het nodige tekengeld krijgt. En ondertussen blijft hij het Ajaxlogo maar kussen...

Het kan gebeuren dat de negentienjarige Kluivert na het zetten van zijn krabbel, linksom of rechtsom, de best verdienende speler van Ajax wordt. Dit zorgt binnen de selectie uiteraard voor scheve gezichten, want dan staan er straks nog meer spelers in de rij.

We lezen in het AD ook een interessante passage over Frenkie de Jong, die eerder dit seizoen wel al zijn contract verlengde. In ruil hiervoor betaalde Ajax een stevige commissie aan Ali Dursun, de zaakwaarnemer van Frenkie.

Kortom, gedoe...

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >