Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Positie Labyad bij Ajax staat nog verre van vast

Het kan nog alle kanten op met Zakaria Labyad. Er wordt wel eens gefluisterd dat de aankoop Hakim Ziyech zou moeten opvolgen, maar dat gefluister komt nog niet concreet vanuit de Johan Cruijff Arena. Wat horen we wel? Nou, dat Labyad multifunctioneel is.

15 mei 2018 - 11:42
UsershyraDesktopajax_dataimages23f24dea4b8e0a2f42603e1b57c2570c_normal
Op welke positie zien we Labyad terug? Dat is nog even een verrassing. © Ajax Images

Het is bij Ajax nog wel eens een klus om spelers neer te zetten op de positie waarop ze het beste tot hun recht komen, maar dat is hopelijk geen lot waardoor Labyad wordt getroffen. Feit is wel dat de 25-jarige Labyad op meerdere plekken uit de voeten kan.

“Ik heb niet echt een bepaalde positie waar ik me volledig op focus. De trainer weet wat ik kan, dat ik op meerdere posities inzetbaar ben. Heel Ajax weet dat nu eigenlijk. Het liefst speel ik vanaf het middenveld, maar je weet nooit hoe het loopt,” aldus Labyad.

De speler die overkomt van FC Utrecht doet zijn verhaal voor de camera van Ajax TV en maakt een volwassen indruk. Dat is het voordeel van iets oudere spelers ten opzichte van talenten die worden gehaald op basis van potentie. Hopelijk blijkt dit in de praktijk.

Als Labyad stelt dat hij het liefst vanaf het middenveld speelt en als we weten dat hij veel kansen kan creëren, wordt uiteraard snel de vergelijking met Hakim Ziyech gemaakt. En alhoewel Marc Overmars stelt dat Ziyech nog niet is verkocht, is de kans klein dat de twee samen komen te spelen.

“Hakim heeft het hier fantastisch gedaan en is een heel belangrijke speler voor Ajax geweest,” spreekt Labyad al in de verleden tijd. Wie weet staan ze wel zij aan zij met Marokko op het WK. “Het zou fijn zijn als ik Hakim kan opvolgen en hetzelfde spel kan laten zien.”

Toch blijft het moeilijk te voorspellen waar Labyad terechtkomt, ook omdat we nog niet precies weten welk systeem Erik ten Hag wil hanteren. Sterker nog, wie weet voetbalt Ajax wel vanuit verschillende systemen. Maar als er wordt gekozen voor 3-2-4-1 is er vast ergens een plekje voor Labyad in het offensieve blok.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >