Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Overmars blij met Labyad en hoopt ‘dat volgende snel volgt’

Edwin van der Sar en Marc Overmars stelden al een aantal keer dat Ajax er veel aan is gelegen om de selectie volgend seizoen tijdig op orde te hebben. Een flinke klus. Met Zakaria Labyad heeft de club, na Perr Schuurs en Hassane Bandé, de derde aankoop voor volgend jaar binnen. Overmars wil de volgende aanwinst snel verwelkomen.

15 mei 2018 - 09:43
UsershyraDesktopajax_dataimages6c398420ea39442e908ae918d546b0a2_normal
Dit is geen dubbelganger, maar de echte Labyad. © Ajax Images

“We moeten vroeg aan de bak,” stelt de Ajaxdirecteur, die weet dat de voorbereiding op het nieuwe seizoen en de oh zo belangrijke tweede voorronde Champions League alweer snel op de stoep staan. “We hebben gezegd dat we het team zo snel mogelijk ‘voor elkaar’ willen krijgen en daar doen we alles aan,” legt Overmars uit bij Ajax TV.

Het aantrekken van Labyad is daarin volgens Overmars een belangrijke zet. “Ik denk dat het de goede kant op gaat. Hopelijk volgt de volgende zo snel mogelijk.” De technische baas zegt het met een besmuikte glimlach die verraadt dat er meer gaande is.

Van der Sar liet zich eerder al ontvallen dat Ajax zoekt naar spelers in een bepaalde leeftijdscategorie die er gelijk staan. Met de 25-jarige Labyad lijkt daarin een stap te zijn gezet. Overmars: “Ik denk dat hij een volwassen speler is met een goede leeftijd. Zijn statistieken zijn goed, hij scoort veel en geeft ook veel assists. Dat is allemaal erg welkom.”

In de officiële berichten bestempelt Ajax de nieuwe aanwinst als een ‘aanvallende middenvelder’. De vraag is of Labyad voor een specifieke positie is gehaald. Overmars houdt dat vooralsnog in het midden. “Het is een speler die op een aantal posities goed uit de voeten kan en dat is natuurlijk altijd prettig. Hij heeft ook de kwaliteiten om het spel te kunnen verdelen.”

De hoofdpersoon zelf staat er vrij nuchter in. Labyad: “Ik heb niet echt een bepaalde positie waar ik mij volledig op ga focussen. De trainer (Ten Hag) weet wat ik kan. Hij en heel Ajax weten dat ik op verschillende plekken kan spelen. Het liefst speel ik vanuit het middenveld, maar ik ben op alle posities inzetbaar waar de trainer mij nodig heeft.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >