Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Nigel de Jong gooit deur voor Ajax nooit dicht

Vorig jaar zomer informeerde Ajax nog bij de zaakwaarnemer van Nigel de Jong naar diens situatie, maar tot een overgang naar de Johan Cruijff Arena kwam het nooit. De 33-jarige middenvelder streek neer in Duitsland en speelde zijn wedstrijdjes in de Bundesliga bij FSV Mainz.

31 mei 2018 - 10:02
UsershyraDesktopajax_dataimages710e17fc0c91f48ee40d7e843ab21f65_normal
Volgens De Jong kunnen jonge spelers veel van hem leren. © Ajax Images

In Pro Shots Magazine vertelt De Jong over de interesse die Ajax even leek te hebben en gaat hij in op de vraag of we hem ooit nog terugzien in de eredivisie. “Dat zou kunnen, maar dan moet het plaatje wel kloppen. Ik vind het mooi dat Robin van Persie en Klaas Jan Huntelaar weer in Nederland spelen,” stelt De Jong.

“Zij voegen iets toe aan Feyenoord, Ajax en de eredivisie. Jonge spelers kunnen veel van hen leren.” Even leek ook de komst van De Jong naar Nederland een optie. “Ik weet dat Ajax vorig jaar zomer informeerde bij mijn zaakwaarnemer, maar concreet werd het niet.”

Inmiddels hervond de ervaren oud-Ajacied het plezier in voetballen bij FSV Mainz, maar hij sluit een tweede periode als Ajacied op voorhand niet uit, al zal het er vermoedelijk nooit van komen. “Ik gooi de deur nooit dicht voor Ajax, maar ze moeten niet denken: oh Nigel willen we er best bij hebben. Er moet wel een plan achter zitten en de organisatie moet achter mijn komst staan. Anders hoeft het niet.”

Ook voor het Nederlands elftal zegt De Jong beschikbaar te blijven, al denkt hij niet dat de nieuwe bondscoach Ronald Koeman snel bij hem uitkomt. “Ik moet mezelf nu weer bewijzen. Hij kent mij wel goed. Ik denk wel dat Koeman de aangewezen persoon is om Oranje te leiden.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >