Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Lijstje: liefhebbers gaan tijdens WK zitten voor Ziyech

Het Nederlands elftal doet niet mee, maar er komt wel degelijk een WK aan. Over een week of twee is het zo ver en wordt er afgetrapt. Er zijn mensen die zich verheugen op het WK en er zijn ook mensen die zich verheugen om Hakim Ziyech te zien spelen.

31 mei 2018 - 12:12
UsershyraDesktopajax_dataimages098fe77ef49e015aa751092bb3a62d98_normal
We zijn benieuwd waar Ziyech op het WK toe in staat blijkt. © Pro Shots

Je bent op een WK natuurlijk altijd benieuwd of grote spelers het aankunnen om hun nationale ploeg te dragen, maar er ontluikt ook iedere keer weer talent. Voor de ene voetbalfan komt zoiets uit het niets, de ander is druk met voorspellen.

De liefhebbers van FourFourTwo maakten een lijstje van spelers van wie zij verwachten dat ze leuke dingen gaan laten zien op het WK. Ziyech is een van de spelers die je in de gaten moet houden, zo stellen de mannen van dit fijne platform.

“Het is eigenlijk gek dat Ziyech nog steeds bij Ajax voetbalt. Hij leidde zijn ploeg vorig seizoen naar de finale van de Europa League. De bekwame spelmaker met een scherp oog kan volgend seizoen wel eens elders spelen, na weer 15 assists en 9 doelpunten in de eredivisie,” schrijft FourFourTwo op zijn digitale thuis.

“Hij neemt alle vrije trappen en was afgelopen seizoen de man om wie het allemaal draaide in Amsterdam. De 25-jarige Ziyech is geboren in Nederland en speelde nog namens Jong Oranje.”

“Ziyech koos uiteindelijk voor Marokko omdat hij te weinig kansen zag om het grote Oranje te halen. Nederland doet echter niet mee aan dit WK, terwijl Ziyech wordt genoemd als een van de rijzende sterren. Wel hangt er veel vanaf of de Atlas Leeuwen in staat zijn om te verrassen tegenover Spanje en Portugal.”

Marokko neemt het in de eerste groepswedstrijd op tegen Iran en dan wordt direct magie van Ziyech verwacht, als het in groep B enige kans wil maken. De echte liefhebber kan Ziyech donderdag al in actie zien komen tijdens het oefenpotje van Marokko tegen Oekraïne. Stem de kijkbuis om 20.00 uur af op Fox Sports 2.

Overigens zien we op hetzelfde lijstje Pione Sisto staan. De Deen werd nadrukkelijk aan Ajax gelinkt, maar vertrok uiteindelijk naar Celta de Vigo.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >