Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Labyad verkiest hereniging met Ten Hag boven PSV

Zakaria Labyad had zonder Erik ten Hag misschien helemaal niet bij Ajax getekend. De nieuwste aankoop kent de trainer al zijn halve voetballeven en dat was voor hem een van de redenen om belangstelling van PSV te laten voor wat het is.

15 mei 2018 - 10:28
UsershyraDesktopajax_dataimagese1046b0756151ae9c7df1be8905fa637_normal
Labyad maakt zich op voor zijn tweede avontuur in de Nederlandse top. © Ajax Images

De 25-jarige Labyad viel bij Ajax op vanwege zijn goede statistieken en dito prestaties bij FC Utrecht, maar binnen Nederland loopt een man als een rode draad door zijn loopbaan en dat is toch echt Ten Hag.

“Ik ken hem al een jaar of negen, sinds mijn zestiende. Ik heb een heel goede band met hem, hij is altijd eerlijk en direct tegen mij geweest. En ik naar hem. Dan krijg je snel een goede band,” stelt Labyad bij zijn voorstelrondje op Ajax TV.

Hoewel Ten Hag in de Johan Cruijff Arena een wereld heeft te winnen, is Labyad alvast binnen. “De keuze voor FC Utrecht was al gemakkelijker vanwege Ten Hag. Dat geldt nu weer, heel simpel. Er was concrete belangstelling van een andere Nederlandse topclub en uit het buitenland, maar ik kies heel bewust voor Ajax.”

Die andere Nederlandse topclub kan er maar eentje zijn en dat is natuurlijk PSV. De Telegraaf schrijft dat technisch directeur Marcel Brands en trainer Phillip Cocu recent nog een uiterste poging hebben gewaagd Labyad weg te kapen bij Ajax, maar dat dit mislukte.

Het leek de multifunctionele speler – inclusief zijn familie – geen goed idee om terug te keren bij de club uit Eindhoven, die hij met de nodige stampij verliet voordat-ie naar het buitenland ging. Best gewaagd, omdat PSV al verzekerd is van een Europese groepsfase.

Het avontuur bij Sporting Lissabon liep op niets uit, maar via Vitesse en Fulham is Labyad nu toch terug aan de Nederlandse top. Ouder en wijzer, hopelijk wordt het nu wel een succes.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >