Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Kritische Overmars ziet verbetering onder Ten Hag

Op bezoek bij Inside Ajax heeft directeur voetbalzaken Marc Overmars een aantal interessante dingen gezegd. Bijvoorbeeld over de trainerswissel van begin dit jaar. Zo geeft Overmars aan, sprekend in de wij-vorm, dat Erik ten Hag aangesteld is met oog op de lange termijn en dat er sinds diens aantreden al verbeteringen te zien zijn.

19 mei 2018 - 14:36
UsershyraDesktopajax_dataimages51437cbbf552e2088736d29f54b88a8f_normal
Overmars staat achter zijn hoofdtrainer. © Pro Shots

“Dat is een hele vervelend situatie geweest. Maar dat hebben we niet zozeer voor de korte termijn, maar voor de lange termijn gedaan”, blikt Overmars terug op de trainerswissel. Dat Ten Hag niet afgerekend zou worden op het eventueel niet-behalen van het kampioenschap stond voor de directie, volgens de woorden van Overmars, al vast.

Toch blijft de trainerswissel een van curieuze aard. Veel spelers gaven de afgelopen maanden namelijk aan dat zij het ontslag van Marcel Keizer niet aan zagen komen. Dit omdat het in zijn laatste maanden juist beter zou lopen. Overmars reageert: “Die beslissing is genomen omdat we er geen toekomst in zagen. Onder Marcel moest het gewoon beter.”

Zoals bekend: het loopt nog niet zoals menig Ajacied graag zou zien. Toch ziet Overmars aanknopingspunten. “Ik vind dat sommige dingen wel beter zijn, maar dan moet ik alles specifiek bekijken. We hebben bijvoorbeeld meer punten gehaald. Maar onder Ten Hag moet het inderdaad beter.”

“Ik weet hoe Peter Bosz begonnen is, de eerste vier á vier maanden, geloof niet dat de mensen daar een goed gevoel over hadden”, verdedigt de bestuurder zijn hoofdtrainer. Hij vervolgt: “Maar zijn visie, daar geloofden wij in. Hij heeft dat ook waargemaakt, en wij denken daar met Erik hetzelfde over.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >