Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

KPMG: ‘Ajax heeft een waarde van 283 miljoen euro’

Lijstjes, we zijn dol op lijstjes! Nu komt KPMG met een ranglijst vol waardevolle clubs. Op die lijst vinden we ons aller Ajax terug op de 29e plek. Helemaal bovenaan bivakkeert Manchester United, die van alle Europese topclubs het meeste geld waard is: zo’n 3,2 miljard euro...

23 mei 2018 - 11:40
UsershyraDesktopajax_dataimagesd1f89dafe4373765901ca95b4e78013b_normal
Hopelijk zien we de spelers snel op de eerste plek. © De Brouwer

Het zijn duizelingwekkende cijfers die KPMG presenteert. Het bedrijf maakt deel uit van een groot internationaal netwerk van professionele accountants- en advieskantoren en helpt organisaties met advies over wet- en regelgeving. Het bedrijf heeft de ondernemingswaarde van de 32 belangrijkste clubs in Europa geanalyseerd.

Manchester United staat dus fier op kop, gevolgd door Real Madrid (2,9 miljard), FC Barcelona (2,7 miljard) en Bayern München (2,5 miljard). Volgens KPMG zijn de 32 clubs samen een slordige 32,5 miljard euro waard. Ajax staat ook op de lijst met een geschatte waarde van 283 miljoen euro, goed voor plek 29.

Uit de analyse van KPMG blijkt dat de prestaties van clubs op sociale media een belangrijke factor zijn bij het bepalen van de uiteindelijke waarde van een club. Al een poosje is duidelijk dat Ajax op dit gebied prima scoort. Volgens KPMG bestaat er een duidelijk verband tussen de aanwezigheid van clubs op sociale media, de prestatie op het veld, de waarde van het merk en de uiteindelijke waarde van een voetbalbedrijf.

Op het steeds belangrijker wordende Instagram heeft Ajax inmiddels 721.000 volgers. Op het grootste platform Facebook tikt Ajax de 2.4 miljoen volgers aan en op Twitter heeft Ajax een schare van zo’n 961.000 volgers.

Heb je zin om de hele lijst met 32 clubs door te akkeren, check dan hier het volledige rapport van KPMG met de titel ‘The European Elite 2018’ met de ondertitel ‘The Football Clubs’ Valuation.’

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >