Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Kluivert wil buiten het veld een ideale schoonzoon zijn

Tekent hij wel of tekent hij niet bij? Het spel rond Justin Kluivert is flink op de wagen, maar boos wordt de jongeling niet over wat er allemaal over hem wordt gezegd en geschreven.

02 mei 2018 - 11:51
UsershyraDesktopajax_dataimages9cb21e4f0ac2c5f6cabe70269cb8cf17_normal
Kluivert voelt zich een rasechte Amsterdammer. © Ajax Images

“Boos niet, hooguit geïrriteerd,” stelt de aanvaller in een uitgebreid gesprek met Mokum Magazine. “Ik maak me eigenlijk nooit zo druk over alle dingen die ik over mezelf hoor. Van mijn vader, die alles in de voetballerij al heeft meegemaakt, leerde ik om nuchter te blijven en negativiteit vooral te laten gaan.”

Kluivert stelt dat discipline al van jongs af aan voorop staat. “Als vriendjes naar feestjes gingen, zei ik meestal af. Ze vragen weleens of ik veel heb moeten missen of opgeven, maar zo zie ik het niet. Alles heeft zich uitbetaald en dat heb ik vooral aan mezelf te danken. Ik ben niet anders gewend dan strepen zetten in mijn agenda en dingen skippen.”

Hoewel we nog maar moeten afwachten of de geboren Zaandammer bijtekent in de Arena, stelt hij dat hij zich een rasechte Amsterdammer voelt. “Als ze me vragen waar ik vandaan kom, zeg ik altijd Amsterdam. Ik ben opgegroeid in de Jordaan, vlakbij de Noorderspeeltuin.”

In het interview stelt Kluivert dat hij die typische Ajaxbranie wel heeft. “Bluf is geen karaktereigenschap die bij mij past als persoon, maar het is wel een vereiste om op de goede manier ‘schijt te hebben’ zodra ik op het veld sta. Daarbuiten ben ik heel normaal en doe ik mijn best om de ideale schoonzoon te zijn, haha.”

Over wat de nabije toekomst bij Ajax brengt, laat Kluivert in Mokum Magazine ook niks los. “Niemand kan in de toekomst kijken, dus dat moet nog blijken. Wat voetbal betreft probeer ik elke dag beter te worden en ook als mens probeer ik te groeien. Vorig jaar merkten we allemaal hoe belangrijk het is om te genieten van elke dag die je hebt. Door wat er is gebeurd met Appie, richt ik me meer dan ooit op de mensen die ik liefheb en haal ik er elke dag uit wat erin zit, want voor je het weet kan het allemaal over zijn.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >