Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Kluivert kan dankzij Raiola sowieso naar Italiaanse top

Aangezien het erop lijkt dat Justin Kluivert voor zichzelf geen toekomst ziet bij Ajax, is het tijd voor een vervolgvraag: welke club wordt zijn nieuwe werkgever? Er is interesse vanuit Italië en met name AS Roma ziet het wel zitten om de linksbuiten te begroeten.

08 mei 2018 - 17:18
UsershyraDesktopajax_dataimages3b362f4a5a3addcada49588ce6f5f061_normal
Kluivert lijkt Ajax in ieder geval de rug toe te keren. © Pro Shots

Kluivert (19) wordt sinds een kort gesprekje met Jose Mourinho na de verloren finale in de Europa League gelinkt aan een transfer naar Manchester United, maar dat hebben we ons nooit serieus kunnen voorstellen. Man Utd koopt liever gearriveerde spelers.

AS Roma lijkt wel geneigd om een gokje te wagen, als we Voetbal International mogen geloven. Heel gek is dat niet, want Mino Raiola beschikt over uitstekende contacten in Italië en bracht al diverse spelers van Ajax op jonge leeftijd richting de Serie A.

Denk aan Ouasim Bouy (Juventus), denk aan Ricardo Kishna (Lazio Roma). Overigens wil een transfer natuurlijk totaal niet zeggen dat er ook veel speeltijd volgt, maar wie weet wordt Kluivert de uitzondering die de regel bevestigt, je weet het simpelweg niet.

Het is natuurlijk nog maar de vraag of Ajax bereid is om Kluivert te laten gaan. Er stond vanmorgen nog dreigende taal in De Telegraaf. Het idee werd hardop geopperd om de aanvaller aan zijn contract te houden en terug te zetten naar Jong Ajax.

Dit betekent wel dat de huidige marktwaarde van Kluivert verdampt. Ajax kan nu nog geld aan hem verdienen en het legde afgelopen jaar al miljoenen toe op Mitchell Dijks, Amin Younes en Nick Viergever, die gratis de deur uitlopen.

We wachten het allemaal maar even af. Iets zegt ons dat er nog wel wat afleveringen volgen in de transfersoap rondom Kluivert. Het is tot dusver in ieder geval niet gelukt een akkoord te sluiten over contractverlenging, vanwege de hoge eisen die de speler krijgt ingefluisterd door zijn entourage.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >