Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Jong Ajacied Flemming vertrekt naar PEC Zwolle

Voor een aantal spelers van Jong Ajax is nu de vraag ‘waar ligt mijn toekomst?’ Een vraag die Zian Flemming nu kan beantwoorden. De Jong Ajacied vertrekt naar PEC Zwolle en tekent daar een contract voor drie seizoenen.

02 mei 2018 - 13:45
UsershyraDesktopajax_dataimages2cc02a36f3132c8b2d1b2685ea20ee94_normal
Flemming zoekt zijn voetbalgeluk in het Zwolse! © Pro Shots

De 19-jarige Flemming was dit seizoen een stabiele factor bij Jong Ajax en speelde 25 wedstrijden voor de beloftenploeg. De absolute beloning volgde in de met 2-1 gewonnen thuiswedstrijd tegen MVV, waartegen het kampioenschap werd binnen geharkt. Flemming maakte dit seizoen zes treffers voor de equipe van Michael Reiziger en Winston Bogarde. 

Flemming is maar wat tevreden met zijn nieuwe contract, zo lezen we op de website van PEC Zwolle: “PEC is voor mij een juiste stap in mijn carrière. Ik heb er alle vertrouwen in dat ik bij deze mooie club, die bekend staat om verzorgd en attractief voetbal, de kans krijg mezelf verder te ontwikkelen. Daarnaast is spelen in de eredivisie een prachtige uitdaging voor mij.” 

Technisch directeur Gerard Nijkamp stelt dat de Zwollenaren met Flemming een speler binnenhalen die uit het juiste hout is gesneden. “Hij is afkomstig uit de vruchtbare jeugdopleiding van Ajax. Een voetballer die vooropgaat in de strijd en over technische bagage beschikt. Daarnaast is het een dynamische middenvelder, die fysiek sterk is en zich aanvallend ook laat gelden. In die hoedanigheid verwacht ik dat Zian een toegevoegde waarde voor ons is.”

We zijn benieuwd welke spelers er nog meer uitwaaieren naar andere clubs, doorschuiven naar Ajax’ eerste elftal of wellicht nog een extra jaartje Jong Ajax doen. Wordt vervolgd!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >