Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Johan Cruijff Arena

JC Arena bij start seizoen 2018/2019 volledig rood-wit

Wie tegenwoordig als Ajacied de Arena binnenwandelt is doorgaans tevreden over de aanblik van het stadion. De rood-witte stoeltjes, de grote witte letters AJAX en de andreaskruizen in de hoek, het ziet er uitstekend uit. Maar het is nog niet helemaal af.

09 mei 2018 - 11:23
UsershyraDesktopajax_dataimagesfdc9c222e89d34192a3587c8cbb31125_normal
De blauwe zitjes worden nog vervangen door de rode erboven. © Ajax Life

Door Floris Roos

Het overgrote deel van de Johan Cruijff Arena kleurt prachtig rood met wit, behalve de hoofdtribune. Daar zien we nog tal van grijze en blauwe leren stoelen met leuninkjes, sommige al flink versleten. Het steekt nogal schril af tegenover de rest, maar ook deze stoeltjes worden deze zomerstop losgeschroefd, zo leert navraag van Ajax Life bij de Arena.

“De huidige stoelen op de hoofdtribune worden nog vernieuwd. De voorlopige planning is dat de stoelen voor aanvang van de nieuwe competitie zijn vervangen. Hoe die stoelen eruit gaan zien? Ze lijken op het model zoals die op de onlangs vernieuwde bestuurstribune,” aldus een woordvoerder van het stadion.

Hoe die stoeltjes eruit zien, kun je zien op bovenstaande foto. Het geeft een beeld van hoe de rest eruit komt te zien als het allemaal klaar is. Overigens worden de nieuwe leren zittingen volledig in rood uitgevoerd, dus er komen geen nieuwe witte stoeltjes bij, om een speciaal patroon te vormen. De hoofdtribune kleurt straks volledig rood.

Wanneer precies wordt begonnen is nog niet duidelijk. De stoeltjes zijn besteld, maar nog niet gearriveerd. Bovendien staan er nog flink wat evenementen op het programma de komende tijd. Denk aan de nationale sportexpo, maar ook aan grote concerten van ondermeer Jay-Z en Beyonce, Ed Sheeran en Kensington. En natuurlijk de hysterische Toppers niet te vergeten, die de Arena drie dagen op de kop zetten.

Hoe dan ook, ook de stoeltjes op de hoofdtribune zijn sowieso allemaal vernieuwd als Ajax zijn eerste thuiswedstrijd van het nieuwe eredivisieseizoen aftrapt.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >