Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Jaarlijkse aankoop van AZ moet dit keer een scout worden

Slim, zeer slim! Ajax haalt zo’n beetje iedere zomer wel een speler weg bij AZ, maar kiest nu voor een tussenoplossing in de hoop daar in de toekomst van te profiteren. Klinkt dit als abracadabra? Het komt erop neer dat Ajax een scout wil wegplukken uit Alkmaar.

07 mei 2018 - 15:42
UsershyraDesktopajax_dataimagesde0c34e724f5ff4a5c4fd6b4527d2100_normal
Er lopen bij AZ altijd zeer interessante spelers rond. © Pro Shots

Michel Doesburg behoort sinds 2003 tot de scoutingsstaf van AZ en kwam dus al heel wat spelers voor Ajax op het spoor. Weliswaar voetbalden de meesten eerst enige tijd in het shirt van de Alkmaarders voordat ze koers zetten naar Amsterdam, maar toch.

Het is de bedoeling dat Doesburg, net als Henk Veldmate, een belangrijke rol binnen de scouting gaat vervullen. Het enige probleem is dat AZ een concurrentiebeding heeft opgenomen in het contract van Doesburg. Dit kan problemen opleveren.

“Doesburg kan niet zomaar naar Ajax,” laat Max Huiberts weten aan het Noordhollands Dagblad. Huiberts is de voetbaldirecteur van AZ en weet dat er aan zijn mensen wordt getrokken. Zo is Denny Landzaat in beeld bij Feyenoord. Huiberts zelf staat op een lijstje bij PSV.

De vraag is of en welke oplossing er kan worden gevonden. Wie weet besluit Ajax om AZ financieel tegemoet te komen of maakt Doesburg op een wat later moment de overstap naar de Johan Cruijff Arena. Het lijkt er in ieder geval op dat AZ zich niet zomaar neerlegt bij zijn verlies.

Als Doesburg inderdaad de overstap naar Ajax maakt, zien we een speler als topschutter Alireza Jahanbakhsh wellicht wel tweewekelijks in de JC Arena voetballen.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >