Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Informatie aanvragen uitkaart voor volgend seizoen

Een van de meest gestelde vragen tegen het einde van het seizoen luidt als volgt: hoe kan ik na de zomer over een uitkaart beschikken? Het is tijd voor antwoord op jullie vragen, maar er zijn straks slechts 500 extra gelukkigen.

04 mei 2018 - 10:08
UsershyraDesktopajax_dataimagesd694bbe5abbba42284068b0f9c2d657a_normal
Er is niets leuker dan in een uitvak juichen voor je club! © De Brouwer

Een uitkaart was naar aanleiding van het seizoen onder Peter Bosz zo populair dat er op dit moment veel meer uitkaarthouders zijn dan beschikbare plekken verspreid over de uitvakken. De kaartverkoop ging dit seizoen dan ook nog veel sneller dan normaal.

Wat gaat er veranderen? Vanaf nu tot 26 mei kun je een uitkaart aanvragen en hiervoor moet je minimaal een jaar in het bezit zijn van een seizoenkaart. Ook is er slechts ruimte voor 500 nieuwe uitkaarthouders. Ajax hoopt zo vraag en aanbod beter af te stemmen.

Voor leden van de Supportersvereniging Ajax is het niet mogelijk een uitkaart aan te vragen. Er is besloten dat wordt gestreefd naar een maximum van 500 uitkaarthouders namens SV Ajax. Iedereen die nu een uitkaart op zijn SV Ajax-clubcard heeft, behoudt deze.

De uitkaart kent vanaf seizoen 2018/2019 een geldigheidsduur van drie jaar, ongeacht het aantal wedstrijden per seizoen waarvoor je in aanmerking komt om een kaartje te kopen. Wij bepalen als SV Ajax over drie jaar zelf aan welke criteria je moet voldoen om je uitkaart te verlengen.

We weten nog niet hoe die criteria eruit komen te zien. Dit heeft alles te maken met het aantal uitduels waarvoor je een kaartje kunt kopen en dat valt nu simpelweg nog niet te zeggen. Afgelopen seizoen was dit bijvoorbeeld totaal niet mogelijk.

Verder is besproken dat je alleen over voorrang op je uitkaart kunt beschikken als je een seizoenkaart hebt. Bij het omzetten van een SV Ajax-uitkaart naar een seizoenkaart kan het uitrecht worden meegenomen, maar eventuele voorrang niet.

Ook het overnemen van een wedstrijdkaart gaat veranderen. Je komt pas in aanmerking voor overname van een wedstrijdkaartje als jouw specifieke groep aan de beurt is geweest om ook daadwerkelijk te kopen. Simpel gezegd: je kunt als lid van SV Ajax geen kaartje overnemen voor een potje als Excelsior-uit.

Daarnaast krijgen seizoenkaarthouders bij de kaartverkoop voor Europese uitwedstrijden voorrang op clubcardhouders van SV Ajax, ook als je Europees uitrecht hebt.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >