Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Huntelaar: ‘Nog een jaar in dezelfde rol’

Klaas Jan Huntelaar (34) voetbalt ook volgend seizoen in het shirt van Ajax. Dat maakte de aanvaller na de laatste wedstrijd tegen Excelsior bekend tegenover Ajax Life.

06 mei 2018 - 17:35
UsershyraDesktopajax_dataimagesffd8a37cf456dc674e10fca96b0452b2_normal
Klaas Jan Huntelaar moest na dertig minuten met een enkelblessure naar de kant. © Pro Shots

Door Sander Zeldenrijk

Klaas Jan Huntelaar verlengt zijn contract met een seizoen, maar niet alleen omdat hij met Ajax geen kampioen is geworden. “Mijn drive is vooral dat ik het spelletje heel leuk vind. Bij Schalke 04 wist ik wel dat ik niet echt voor de titel speelde, maar natuurlijk ontbreekt die prijs met Ajax écht.”

En dus zet hij eerdaags zijn krabbel. “Ik ga bijtekenen als er tenminste een pen en papier klaarligt,” grijnst de 34-jarige Ajacied. “Mijn rol zal hetzelfde zijn als die dit seizoen was. Ik moet het laten zien op de trainingen. Daar begint het en daarna ook in de wedstrijden. Ik denk dat ik nog steeds belangrijk kan zijn voor het team en dat wil ik gewoon laten zien. Daar focus ik me op.”

Huntelaar blikt met een ingetapete enkel terug op een seizoen dat menig Ajacied zo snel mogelijk wil vergeten. Ajax won met 2-1 op Woudestein, maar de aanvaller moest zich na dertig minuten noodgedwongen laten vervangen. “Het veld was een drama. Eerst stuiterde de bal, waardoor de vaart eruit ging. Toen werd het nog lastiger inschatten en vervolgend kwam ik na het schot met mijn been op de grond en klapte ik er doorheen,” moppert de aanvaller.

Vanaf het veld en de bank hoorde hij de spreekkoren vanuit het uitvak aan het adres van ploeggenoot Kostas Lamprou en trainer Erik ten Hag. “Dat helpt allemaal niet. We moeten het met z’n allen doen. Iedereen zit in hetzelfde bootje. Dan heeft het geen zin om spelers negatief te benaderen. We moeten ons met z’n allen focussen op het zelfde doel en niet op elkaar,” besluit hij het seizoen.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >