Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Grappig: anti-Ajacied Van Es tekent bij Ajax Vrouwen

Ajax wil graag het Bayern München van Nederland zijn, maar het lijkt dat Ajax Vrouwen hierin het voortouw neemt. De succesvolle ploeg is druk op de transfermarkt. Sentiment lijkt hierbij geen rol te spelen. Anders kunnen we de komst van Kika van Es niet verklaren.

30 mei 2018 - 13:41

De transfer van Van Es naar Ajax Vrouwen valt te omschrijven als ‘pikant’ en dat heeft nog niet eens te maken met het feit dat ze overkomt van FC Twente, maar vooral met uitspraken die vorig jaar rond deze tijd werden gedaan door de international.

“Ik denk niet dat ik geschikt ben voor de grote wereld, zal ik maar zeggen. Ik voel me niet heel erg veilig in Amsterdam en ben echt wel anti-Ajax. Het zal echt heel erg lastig worden,” antwoordde Van Es op de vraag van de NOS of ze voor Ajax kan voetballen.

Wat vorig jaar niet kon, kan nu wel. Van Es ondertekende woensdag haar contract in de Johan Cruijff Arena en wordt door Ajax Vrouwen aangekondigd als Ajacied. Dat laatste is een tikkeltje te enthousiast, laten we het er gewoon op houden dat Van Es speelster wordt van Ajax Vrouwen.

Met de kennis van nu kunnen we stellen dat de eerste wet van Toby Alderweireld zelfs geldt in het vrouwenvoetbal. De Belg die in de opleiding uitgroeide tot Ajacied merkte op dat er zat spelers anti-Ajax zijn en praatjes hebben, maar desnoods op de fiets naar Amsterdam komen zodra er een contract klaarligt. We zijn benieuwd of Van Es straks ook het logo kust.

Zoals gezegd is Ajax vrouwen druk bezig om de selectie voor volgend seizoen rond te krijgen. Naast Van Es komt ook Ellen Jansen over van FC Twente en verder zijn Eshly Bakker (MSV Duisburg), Caitlijn Dijkstra (CTO Eindhoven), Vanity Lewerissa (PSV) en Marthe Munsterman (Everton) al vastgelegd.

Het uitdelen van contracten is ook noodzakelijk omdat diverse dragende speelsters Ajax Vrouwen na dit seizoen de rug toekeren. Merel van Dongen en Ana Romero trekken naar Real Betis Sevilla, Inessa Kaagman gaat naar Everton en de nieuwe club van Eli Sarasola is nog niet bekend.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >