Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Frenkie scoort tweede 'portada' binnen maand tijd

Het geflirt tussen FC Barcelona en Frenkie de Jong gaat onverminderd voort. Het valt moeilijk in percentages uit te drukken hoe concreet de belangstelling is, maar feit blijft dat Frenkie voor de tweede keer in een maand op de voorpagina staat van El Mundo Deportivo.

31 mei 2018 - 10:46
UsershyraDesktopajax_dataimagese3b3eae767e814f2aefbf5973ee90437_normal
En weer prijkt Frenkie op de cover in Spanje. © Ajax Images

De mannen met voetbalverstand bij Barcelona zijn duidelijk gecharmeerd van Frenkie. Als je in de sportkrant tussen de regels door leest, lijkt het slechts een kwestie van tijd voordat Frenkie de overstap maakt naar Spanje. Het is geen kwestie van of, maar van wanneer.

El Mundo Deportivo suggereert zelfs dat Frenkie al op bezoek is geweest bij de club. Dat klinkt best concreet. Barcelona wil zien te voorkomen dat andere clubs er met Frenkie vandoor gaan en sluit daarom zelfs niet uit dat het zetten van handtekeningen wordt vervroegd van 2019 naar deze zomer.

Barcelona weet dat dit geen gemakkelijke opgave wordt, niet in de laatste plaats omdat Marc Overmars vooralsnog weigert mee te werken. Ajax lijkt er wat scherper in te staan zodra er aan talenten wordt getrokken. Frenkie is nog altijd pas 21 en is nog geen heel seizoen basisspeler geweest.

Als de kans zich alsnog voordoet, is Barcelona van plan om toe te slaan. Er wordt door El Mundo Deportivo opgemerkt dat de onderhandelingen gaande zijn, maar er komt op dit moment nog geen haast bij kijken. Het is vooral een kwestie van masseren, lijntjes kort houden en wachten op het juiste moment.

In ieder geval wil Barcelona voorkomen dat het weer misgrijpt, zoals gebeurde rondom Vinicius Junior. De vleugelspeler van Flamengo gaf zijn jawoord, maar uiteindelijk zette hij toch zijn krabbel onder een contract bij Real Madrid. Frenkie is voor Barcelona in die zin prioriteit dat hij de Catalanen niet mag ontglippen.

Afgezien daarvan hoopt Barcelona met Frenkie meer naar de toekomst te kunnen kijken, want de gouden generatie begint op leeftijd te geraken of zelfs af te zwaaien. Recent nog werd afscheid genomen van Andrés Iniesta. Er komt dus een plekje vrij tussen de middenvelders.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >