Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ervaringsdeskundige Kishna houdt Kluivert niet tegen

Er zijn veel voorbeelden van jonge spelers die bij Ajax vertrokken. Misschien gingen sommigen wel te snel weg. Ricardo Kishna zou zomaar eens in die categorie kunnen vallen. Toch snapt Kishna de vertrekwens van Justin Kluivert maar al te goed.

08 mei 2018 - 10:12
UsershyraDesktopajax_dataimages09fe8da8b6c842e3f088d4a7b8c9681b_normal
Kishna was bij Ajax vooral druk met ruzie zoeken met zijn trainer. © Pro Shots

Alhoewel, vertrekwens. Het allerliefst tekent Kluivert tussen het zoenen van het logo op zijn shirt natuurlijk een nieuw contract, maar dan wel op basis van zijn eisen en laat die er nu net niet om liegen. De linksvoor wil tot de bestbetaalde spelers behoren.

Kluivert staat op 44 wedstrijden voor Ajax, Kishna vertrok al na 34 duels richting Lazio Roma. Gemene deler is dat beiden worden begeleid door Mino Raiola. Hoe kijkt hij tegen de situatie aan? “De eerste twintig wedstrijden speelde ik, toen raakte ik geblesseerd. Vooral dat was mijn pech, niet zozeer mijn keuze,” aldus Kishna tegenover het Algemeen Dagblad.

“En over Justin: als hij overtuigd is van zijn kwaliteiten om elders te slagen, waarom niet?” Het verhaal van Kishna klopt trouwens niet helemaal, want hij kwam tot een wedstrijdje of elf waarin hij alles bij elkaar niet meer dan 550 minuten speelde.

Blessures of niet, Kishna kwam nooit (meer) serieus in de plannen van Lazio voor. Hij was vooral een relatief goedkoop gokje voor de Italianen en als het goed had uitgepakt, was iedereen in de gloria geweest. Met de teleurstelling valt het nu wel mee. Bij Lille OSC maakte hij vervolgens ook niet echt indruk.

We kunnen een hele lijst maken van jonge spelers die mislukten in het buitenland en op hangende pootjes terugkeerden. Kishna stelt daar iets tegenover. “Dan kan ik ook Aké, Bruma en Rekik noemen. Zij gingen al naar het buitenland voordat ze een wedstrijd in de eredivisie speelden. Maar kijk naar Aké. Hij werd bij Bournemouth uitgeroepen tot Speler van het Jaar."

Kishna zelf hopen we volgend seizoen terug te zien in de eredivisie, al is het maar omdat dit betekent dat hij is hersteld van een zware knieblessure. Die kwetsuur liep hij begin dit seizoen op tijdens ADO - Ajax. De aanvaller heeft sowieso een lange historie met knieproblemen.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >