Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Emotioneel avondje voor Schuurs tijdens Fortuna-afscheid

Zijn (officieuze) debuut voor Ajax heeft hij al gemaakt. Toch speelde Perr Schuurs vrijdag nog eenmaal in het shirt van Fortuna Sittard. De verdediger nam namelijk, in een wedstrijd tegen zijn jeugdploeg RIA, afscheid van de kersverse promovendus.

26 mei 2018 - 15:05
UsershyraDesktopajax_dataimagesc1d69eb95a4d8a4a03529a3d8e7453b3_normal
Als het goed is gaat Schuurs vanaf nu niet meer switchen. © Ajax Images

Enige minuten voor tijd werd Schuurs van het veld gehaald, bij wijze van een applauswissel. Met tranen in de ogen liep de geboren Limburger zijn laatste meters in het shirt van Fortuna. Na afloop legde hij zijn tranen uit. Fortuna heeft me gebracht naar waar ik nu sta, dat doet me wel wat. Bij RIA viel het afscheid zwaar, nu weer. Maar je moet stappen maken.”

Niet alleen Schuurs zelf mocht een zegje doen. Ook RIA-voorzitter Wil Schmitz had zijn woordje klaar. Door hem is ook Fortuna weer gaan leven in het dorp. "Voor het eerst heb ik dit seizoen wedstrijden op vrijdagavond moeten verplaatsen, omdat Fortuna thuis speelde." Jeugdtrainer Marco Lebens is vooral onder de indruk van de persoon Schuurs, maar besluit met een goedbedoeld advies. “Zo normaal als persoon, maar toch zo speciaal. Toch zal hij in Amsterdam echt wat brutaler moeten worden hoor.”

Tot slot bevestigde de man van de avond, wat hij al eerder deed: het is niet de bedoeling dat hij (in eerste instantie) verhuurd zal worden aan Fortuna Sittard. “Ik wil voor mijn kansen gaan bij Ajax.” In een eerder interview liet hij al weten dat hij in de voorbereiding bij het eerste aan zal sluiten.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >