Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Emmen en Sittard nieuwe bestemmingen uitvak in 18/19

Seizoen 2017/2018 zit er nu echt op en daar is vast geen Ajacied rouwig om. Des te meer reden is er om vooruit te kijken, want we kunnen nu definitief conclusies trekken. Zo staan er tripjes naar FC Emmen en Fortuna Sittard op het programma.

20 mei 2018 - 18:38
UsershyraDesktopajax_dataimages452b0fcebce612da405926438266ab1b_normal
We komen na de zomer een heleboel kleine uitvakken tegen. © De Brouwer

Bijna stonden we voor het unicum dat het uitvak volgend seizoen alle provincies aandoet waarin binnen Nederland betaald voetbal wordt gespeeld, maar De Graafschap slaagde erin Almere City FC onder de duim te houden en promoveert terug naar de eredivisie.

De Vijverberg kennen we maar al te goed, in Emmen en Sittard zijn we minder bekend. Het uitvak was nog niet eerder op bezoek aan de Meerdijk voor een competitiepotje tegen Emmen en in 2002 stond Fortuna-uit voor het laatst op het programma, wat dit voor velen een nieuwe bestemming maakt.

Veel heeft te maken met winst voor Emmen in het tweeluik met Sparta. We zijn grappig genoeg de laatste jaren wel al vaker in Emmen geweest. Er stonden hier zomers diverse oefenpotjes op het programma, een wedstrijd tegen FC Twente in de play-offs in de hoop voorronde-Champions League te spelen en een KNVB-bekerpotje tegen Vitesse.

Vanuit die ervaringen weten we dat er in het uitvak aan de Meerdijk ruimte is voor 400 supporters. Fortuna hoopt 800 Ajacieden te begroeten en De Graafschap heeft ruimte voor 550 uitfans. Er wordt zodoende noodgedwongen best een stapje terug gezet. FC Twente (1000), Roda JC (1000) en Sparta (650) beschikken over grotere bezoekersvakken.

Wat betreft de velden is er wel goed nieuws. Ajax speelt volgend seizoen een wedstrijdje extra op natuurgras, dankzij de promotie van Fortuna Sittard en De Graafschap tegenover het verdwijnen van het plastic van Roda en Sparta. Emmen speelt helaas op een nepveld terwijl bij Twente echt gras ligt.

Op naar het nieuwe seizoen!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >