Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Eerste conclusie play-offs: kleine uitvakken, minder nepgras

De laatste beslissingen van seizoen 2017/2018 moeten nog vallen, maar de eerste, voorzichtige conclusies kunnen al worden getrokken. Zo gaat het een beetje de goede kant op wat natuurgras betreft dankzij de degradatie van Roda JC.

14 mei 2018 - 10:44
UsershyraDesktopajax_dataimages179070044d250016ef0dbf9870f9161a_normal
Het uitvak slaat Kerkrade volgend seizoen weer eens over. © Pro Shots

Het is Roda JC niet gelukt zich via de play-offs veilig te spelen en dus zien we de ploeg uit Kerkrade niet meer terug in de eredivisie.  Roda ging na een doelpuntloze heenwedstrijd in eigen huis ten onder tegen Almere City FC (1-2).

‘Ally’ gaat nu samen met De Graafschap uitmaken wie de plek van de Limburgers mag innemen. Het goede nieuws is dat het kunstgras van Roda wordt ingeruild voor een echt grasveld. Almere City speelt nu nog op nepsprieten, maar stapt deze zomer over.

Het verdwijnen van FC Twente ten faveure van Fortuna Sittard maakt geen verschil. Beide clubs spelen op echt gras. Ook de ontknoping bij Sparta - FC Emmen houdt alles verder bij het oude. In dit geval omdat twee keer wordt gespeeld op een kunstgrasmat.

Er spelen nog wel wat andere zaken, bijvoorbeeld als we kijken naar de uitvakken. Het degraderen van Roda en Twente betekent dat er twee flinke uitvakken verdwijnen. In beide gevallen konden er 1000 Ajacieden mee.

Fortuna Sittard heeft met een capaciteit van 800 nog redelijk wat plek voor supporters die hun club graag achterna reizen, maar bij Almere City (400) of De Graafschap (550) wordt toch wel een stapje achteruit gezet.

Sparta heeft met ruimte voor 650 uitfans een redelijk uitvak. Maar als de Spartanen ten onder gaan tegen Emmen, moeten we ook hier wat capaciteit inleveren. In het uitvak van Emmen passen niet meer dan 400 supporters.

We wachten het allemaal maar even rustig af. Volgende week rond deze tijd weten we meer.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >