Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Dolberg wil weer de Dolberg van vorig seizoen worden

Ach ja, vorig seizoen. De mooiste beelden van de mooiste weken komen deze dagen weer voorbij. Wat hebben we heimwee naar die tijd! Heimwee naar de tijd dat Kasper Dolberg mooie dingen deed. De Deen zelf worstelt net zo goed met die heimwee.

04 mei 2018 - 15:17
UsershyraDesktopajax_dataimages5a63803f9ffa6df8a659bf04f9282824_normal
Voor het goede gevoel ook een plaatje van de Dolberg van vorig seizoen. © Pro Shots

Zoals zo vaak geldt voor talenten dat het tweede seizoen een stuk lastiger is dan het eerste seizoen. Dolberg kan erover meepraten. Peter Bosz vertrok en alles werd anders, maar de verwachtingen bleven. Het was moeilijk om hieraan te voldoen.

En precies toen er vol goede moed aan het nieuwe jaar werd begonnen, bleek Dolbergs voetblessure ernstiger dan gedacht. Hij is nog steeds op de weg terug, al is het grootste deel van de route inmiddels wel weer afgelegd.

De spits krijgt zondag tegen Excelsior weer eens een basisplaats. “Een blessure komt nooit goed uit, maar dit was helemaal vervelend. Het was de eerste grote blessure in mijn loopbaan. De laatste weken voel ik me steeds beter,” vertelt Dolberg aan het Algemeen Dagblad.

“Het is jammer dat ik niet fit kon worden in Jong Ajax. Ik viel buiten de regels omdat ik al te veel wedstrijden voor het eerste elftal had gespeeld,” vervolgt hij. Daardoor duurde het laatste deel van de revalidatie toch weer iets langer dan gehoopt.

Dolberg maakt nog altijd kans om een uitverkiezing in de WK-selectie van Denemarken en om hem een duwtje in de rug te geven, stelt Erik ten Hag hem in Kralingen op. “Ik ben hongerig, heerlijk. Langzaam moet ik weer de speler worden van vorig seizoen.”

Uiteraard hoopt de aanvaller zondag gelijk zijn waarde te bewijzen. “Soms denk ik terug aan de goede wedstrijden in de Europa League, zodat ik het goede gevoel krijg. Ik hoop me direct te laten zien.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >