Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Dolberg tegen Excelsior in basis met oog op het WK

De eerste naam op het wedstrijdformulier kunnen we alvast invullen. Kasper Dolberg staat aan de aftrap van Excelsior-uit. Dit bevestigde Erik ten Hag al een week van tevoren. Ajax hoopt Dolberg zo een duwtje richting het WK te geven.

01 mei 2018 - 10:37
UsershyraDesktopajax_dataimages978671f8d55c33f510108a6e6fdc4ce7_normal
Dolberg bracht een groter deel van het seizoen zittend door dan hem lief is. © Pro Shots

Dolberg raakte tijdens de laatste minuut van de laatste wedstrijd van 2017, tegen Willem II (2-1) geblesseerd aan zijn voet en kwam sindsdien amper nog in actie. Toch heeft hij de hoop om met Denemarken naar het WK te gaan nog niet opgegeven.

Het lijkt Ajax een goed plan als Dolberg na zijn lange absentie deze zomer vol kan doorgaan en daarom wil de club hem graag helpen. Ook al is zijn conditie nog niet optimaal, toch krijgt hij een basisplek.

“Het is in het belang van Ajax dat Dolberg fit naar het WK gaat en daar goed speelt. Als hij tenminste wordt geselecteerd door de Deense bondscoach,” stelt Ten Hag tijdens de nababbel van Ajax - AZ (3-0).

Keuzeheer Åge Hareide stelde onlangs van plan te zijn om Dolberg een bezoek te brengen rondom de trainingen op De Toekomst. Hareide gaat meer clubs af waar potentiele WK-gangers namens Denemarken rondlopen. De Denen treffen bij de eindronde Australië, Frankrijk en Peru.

En dan maar hopen dat Ajax niet voor niks zijn best doet en volgend seizoen inderdaad kan starten met een fitte Dolberg, zonder dat hij op het WK – om maar iets te noemen – een transfer bij elkaar voetbalt.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >