Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Dolberg mist goede spelers die er nu niet meer zijn

Kasper Dolberg heeft, even stoïcijns als altijd weliswaar, een best wel opmerkelijke uitspraak gedaan. De Deense spits kwam afgelopen seizoen niet goed uit de verf en vreest dat dit onder meer kwam door andere spelers om zich heen.

11 mei 2018 - 10:19

De Deense spits brak vorig seizoen door en beleefde een prachtig jaar, waarin Ajax net naast de landstitel greep en de finale van de Europa League haalde. Het publiek stond dankzij hem 16 keer juichend op de banken en het kon allemaal niet op.

Dat dachten we tenminste, want Peter Bosz vertrok en de twintigjarige Dolberg kampte met het euvel dat zo veel talenten treft: de dip van het tweede jaar. “Het was mijn doel om beter te spelen en vaker te scoren, maar dat is niet gebeurd,” aldus de spits tegenover Ajax TV.

Heeft dit alleen met Dolberg te maken of speelde er meer? Feit is dat Bertrand Traoré niet meer van de partij was, Amin Younes zijn koppie verloor omdat hij geen transfer mocht maken en ook Davy Klaassen de aanval niet meer kon ondersteunen.

“Het is moeilijk te zeggen. Natuurlijk had ik vorig seizoen een paar goede spelers om me heen die er nu niet meer zijn,” antwoordt Dolberg op de ‘waarom-vraag’. “Dit jaar waren er met Kluivert en Neres ook goede spelers, maar dat zijn toch andere types. Daar moest ik aan wennen.”

Het zal niet alleen aan anderen hebben gelegen – Klaas-Jan Huntelaar werd op zich goed bediend, al miste hij veel grote kansen – en dus moet Dolberg ook in de spiegel kijken. Dat doet hij, maar de spiegel vertelt geen ander verhaal dan eind vorig seizoen.

“Ik ben bekender en verdedigers houden mij beter in de gaten, dat klopt. Maar dat was eind vorig seizoen ook het geval, toen werd er al geanticipeerd. Het is moeilijk te zeggen wat er precies is gebeurd of wat het verschil was, het zal gewoon beter moeten.”

Het goede nieuws is dat Dolberg fit aan het nieuwe seizoen begint, want fit was hij lang niet altijd de afgelopen voetbaljaargang. Hij kampte zelfs met een vrij serieuze blessure aan zijn voet, waarbij hij ook nog eens te maken kreeg met een terugval.

Alles bij elkaar stond hij een maand of vier aan de kant. “Ik had niet het gevoel dat ik vooruitgang boekte en toen ik wel vooruitging, kreeg ik een terugslag als gevolg van te snelle training. Dat was een raar gevoel. We wilden te graag en gingen eigenlijk te snel.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >