Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Dijks kijkt enorm uit naar nieuwe uitdaging in Serie A

Mitchell Dijks nam voorafgaand aan het thuisduel met AZ al afscheid van de supporters op het veld van de Arena en maandag maakte zijn nieuwe werkgever Bologna FC zijn komst officieel bekend.

24 mei 2018 - 09:50
UsershyraDesktopajax_dataimages96b752755526c80a923f99719a59bc52_normal
Dijks kan zijn koffers pakken. Veel succes in de Serie A!

Dat Dijks volgend seizoen in de Serie A aan de slag gaat, dat wisten we al wel. Ajax Life sprak de verdediger er eerder over en toen stelde hij al ontzettend uit te kijken naar het spelen in het fraaie Stadio Renato Dall’Ara. “Ik ben er nu twee keer geweest en ik was direct verliefd op dit stadion.”

Als alles gaat zoals staat opgetekend in het Italiaanse contract, dan vertoont Dijks zijn kunsten bij Bologna FC tot de zomer van 2023. Het is voor de geboren Purmerender een spannende periode waar hij veel zin in heeft, zo maken we op uit zijn teksten op het digitale huis van zijn nieuwe werkgever.

“Een nieuw avontuur begint voor mij. Ik kan oprecht niet wachten om te beginnen en alles te geven in de Serie A. Het is voor mij een grote kans. Ik kan iedereen verzekeren dat ik mijn beste beentje voor zal zetten en op elke mogelijke manier mijn kwaliteiten zal proberen te laten zien om de fans trots te maken.”

Het stadion waar hij komt te voetballen bevalt Dijks dus prima, maar ook de stad Bologna kan zijn goedkeuring prima wegdragen. “Ik heb een prachtige stad leren kennen en ook de passie van de mensen is mij al opgevallen. Ik kom eind juni terug met een groot verlangen om onderdeel te zijn van de Rossoblu-familie,” laat Dijks door zijn nieuwe club optekenen.

Met welke trainer Dijks te maken krijgt bij Bologna is nog wat onzeker. Huidig coach Roberto Donadoni staat volgens Italiaanse media op het punt om de club te verlaten. Nieuwe namen die rondgaan, zijn die van Pippo Inzaghi, Roberto De Zerbi, Rolando Maran en Davide Nicola.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >