Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Dijks geeft afscheidslijst ‘mooi plekje in Bologna’

Natuurlijk, Mitchell Dijks nam voorafgaand aan het thuisduel met AZ al afscheid van de supporters op het veld van de Arena, maar als supportersvereniging laten we de linksback natuurlijk niet zonder traditionele fotolijst vertrekken.

08 mei 2018 - 15:15
UsershyraDesktopajax_dataimagesa73c3dc23dfa1f4879c7e717ab797b36_normal
Dijks speelt volgend jaar in het fraaie Stadio Renato Dall’Ara. © Ajax Life

Bij het afscheid van Ajacieden is het een traditie dat wij de speler als supportersvereniging een tastbare herinnering geven namens alle supporters. Dat doen we als Supportersvereniging Ajax doorgaans in de vorm van een schilderijlijst, met daarin een collage van foto’s met mooie wedstrijdmomenten. Zo zien we in de lijst van Dijks een foto met de kampioensschaal.

We hadden de lijst nog niet aan Dijks overhandigd en de sympathieke verdediger maakte hiervoor graag even tijd. Zo ontving hij uit handen van onze directeur Fabian Nagtzaam een mooi geschenk aan de muur, als herinnering aan zijn Ajaxjaren.

Een geste die door de speler zeer werd gewaardeerd. “Ik vind het mooi dat de supporters nog aan mij denken, ondanks de weinige speeltijd die ik dit seizoen heb gekregen. Deze lijst krijgt een mooi plaatsje in mijn huis in Bologna,” stelde de vleugelverdediger die volgend jaar is te zien in de Serie A.

Dijks speelt volgend jaar in het fraaie Stadio Renato Dall’Ara en daar kijkt de speler dan ook best naar uit. “Ik ben er nu twee keer geweest en ik was direct verliefd op dat stadion.”

De linksback leek in Amsterdam soms een kat met negen levens. Hij kwam via Ajax terecht bij sc Heerenveen, Willem II en Norwich City, maar hij dook steeds weer op in de Arena. Sterker nog, Marcel Keizer maakte in eerste instantie, weliswaar noodgedwongen, nog flink gebruik van de Purmerender die altijd zonder mokken zijn werk deed.

Uiteindelijk blijft Dijks steken op alles bij elkaar opgeteld 73 officiële duels voor Ajax.

Het ga je goed Mitchell en heel erg veel succes in Italië!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >