Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

De Ligt ontkent niet dat hij 'interne vertrekwens' heeft

Het wordt langzaam een beetje lente en hoe hoog de temperatuur nu ook oploopt, wij als Ajacieden gaan zeker weten een lange zomer tegemoet. Er lijkt van alles te gebeuren op de transfermarkt. Ook rondom Matthijs de Ligt? Het zou zomaar kunnen.

22 mei 2018 - 10:25
UsershyraDesktopajax_dataimagesd2491deb8bade1374cd1497cf2274aeb_normal
De vraag is of het nog rustig aan kan rondom De Ligt... © Pro Shots

De Ligt is een van de talenten bij Ajax die intern zijn vertrekwens heeft geuit, schreef De Telegraaf al eventjes geleden. Marc Overmars reageerde hier in algemene zin op door te stellen dat Ajax geen achttienjarigen verkoopt, want dan kun je de opleiding opheffen.

De hoofdpersoon zelf ontkent in ieder geval niet dat hij een vertrekwens heeft geuit op de burelen van Ajax. Dit blijkt uit het verslag van het Algemeen Dagblad. De krant sprak de verdediger rondom een van de trainingen van het Nederlands elftal.

“In de vakantie ga ik eens rustig nadenken over mijn toekomst,” meldt De Ligt, wiens waarde – mede wegens een langlopend contract – wordt ingeschat op 60 miljoen euro. “Ik krijg soms mee wat er wordt geschreven en het streelt me wel als ik hoor dat er interesse is van een grote club.”

“Maar vaak kun je er als speler weinig mee. Soms denk ik: wat grappig. Mensen hebben geen idee hoe het echt zit,” vervolgt de verdediger. Vandaar dat er wordt gevraagd of hij zijn vertrekwens intern bij Ajax heeft geuit, maar op die vraag komt dus geen antwoord.

Zo weten we nog niet hoe het zit… De Ligt stelt nu eventjes met Oranje bezig te zijn en in de vakantie verder te kijken. Verder kijken doen wel meer spelers, de een iets concreter dan de ander. “Natuurlijk is het voor mij relevant welke spelers er bij Ajax blijven en hoe sterk het team komend seizoen is.”

Aan de woorden van Overmars dat hij geen achttienjarigen verkoopt, lijkt De Ligt ook al weinig waarde te hechten. “Marc mag dat zeggen. Ik denk dat je er niet te veel achter moet zoeken. Het is ook niet echt aan mij om daar een mening over te geven. Maar ik denk dat het per speler verschilt. De ene komt net kijken, de ander is al wat verder.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >