Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

De Ligt heeft huiswerk af en komt met ‘interne vertrekwens’

‘Interne vertrekwens’. Het is plots een combinatie van twee woorden die we net even te vaak tegenkomen bij Ajax. Hakim Ziyech en Andre Onana hebben er eentje, Justin Kluivert lijkt er eentje te hebben en nu valt ook de naam van Matthijs de Ligt.

09 mei 2018 - 08:04
UsershyraDesktopajax_dataimagescc5141b6674745f49b9531738ba07b78_normal
Is het niet wat vroeg allemaal, Matthijs? © Ajax Images

De Telegraaf weet te melden dat de jonge verdediger deze wens kenbaar heeft gemaakt bij Edwin van der Sar en Marc Overmars. De Ligt wordt bijgestaan door zaakwaarnemer Barry Hulshoff, maar de mannen hebben inmiddels ook contact gelegd met Mino Raiola. Dan weet je wel zo’n beetje welke kant het allemaal opgaat.

Dus vallen we ook weer niet van onze stoel van verbazing. Daarbij zette De Ligt al in maart dit jaar de deur naar een nieuw avontuur op een nadrukkelijke kier, toen hem voor de zoveelste keer werd gevraagd naar zijn toekomst.

“Ja, ik heb ooit gezegd met een kampioenschap afscheid te willen nemen,” vertelde De Ligt toen al voor de camera van Fox Sports. Je zou zeggen: mooi, dan is de centrale man achterin volgend jaar sowieso Ajacied. Zo simpel was het echter niet, voor wie goed luisterde naar zijn woorden.

“Als Ajaxspeler moet je minimaal een titel halen voor je gaat en dat is nog niet gelukt. Ik heb een heel goed gevoel bij Ajax en Ajax bij mij, maar ik denk dat je als topsporter ook naar je eigen carrière moet kijken,” klonk het toen al.

Je kunt je inderdaad afvragen wat beter is. Nog een jaar Ajax of nu al uitgedaagd worden op een hoger podium? “Ik ben gelukkig bij Ajax, voel me hier goed, maar het is voor mij ook de bedoeling dat ik mijn carrière voorop stel.”

Het zijn nogal dubbele boodschappen en dat weet De Ligt zelf ook. “Ik zei ook al eerder dat je het in de voetbalwereld nooit kan uitsluiten. Dat weet ik, dat weet iedereen. We zullen het zien, maar ik ben blij hier te spelen en hoop hier volgend jaar ook nog te staan.”

De Ligt stelde twee maanden geleden dus al te willen kijken naar zijn ontwikkeling en daarin te willen onderzoeken wat voor hem het beste is. “Op dit moment denk ik dat Ajax voor mij het beste is. Verder zien we wel hoe het loopt,” waren zijn woorden toen. Inmiddels lijkt De Ligt zijn huiswerk af te hebben en een stap te willen maken.

Raiola staat toch een beetje te boek als een zaakwaarnemer die spelers zo snel mogelijk naar het buitenland brengt. De Ligt gaat er niet al te diep op in. “Ik ben, denk ik, een verstandige jongen die goed zijn eigen beslissingen kan maken en verder kan ik er eigenlijk niet zo veel over kwijt.”

Over aandacht van grote Europese clubs zal De Ligt geen klagen hebben, maar het is spannend om te zien hoe Ajax reageert op de wensen van de nummer vier. De jongeling ligt nog vast tot de zomer van 2021 en Van der Sar liet zondag nog weten dat het niet de bedoeling kan zijn dat talenten van een jaar of achttien de club al verlaten.

We gaan het volgen.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >