Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

De Ligt gooit zijn Ajaxshirt per ongeluk het stadion uit

We wensen diverse keren per seizoen dat een verdediger van Ajax de bal het stadion uit peert. Aan dit begrip werd door Matthijs de Ligt zondag een compleet nieuwe dimensie gegeven. Hij gooide kort na Excelsior-uit (1-2) per ongeluk zijn shirt het stadion uit.

06 mei 2018 - 19:10
UsershyraDesktopajax_dataimages3290733b60dad79fc856d7691ec948c7_normal
De Ligt doet altijd een beetje rare dingen op bezoek bij Excelsior. © Pro Shots

De Ligt wilde zijn shirt afstaan aan een supporter uit het uitvak, maar hij wilde ook voorkomen dat het shirt voor het uitvak al ergens op de grond zou komen te liggen. De aanvoerder rondde zijn berekening een beetje te ver naar boven af, want zijn worp miste alle richting.

Het Ajaxshirt van De Ligt bungelde aan de dakrand. We moeten wel nageven dat Woudestein een van de weinige stadion is waar je je shirtje uit kunt gooien. De meeste stadions zijn wat groter en dan lukt het je echt niet.

“Ik denk: ik gooi te hard, maar het was iets te hard. Het was misschien een beetje typerend voor mijn wedstrijd,” reageert De Ligt bij Fox Sports. Hij doelt uiteraard op zijn eigen doelpunt. De Ligt legde de bal verkeerd terug op doelman Kostas Lamprou.

“Alles ging een beetje te hard vandaag, maar het is mooi dat iemand mijn shirt alsnog heeft gepakt. Het is ook zonde als mijn shirt daar blijft liggen.”

Er was het betere klim- en klauterwerk voor nodig om vanuit het uitvak op het dak van Woudestein terecht te komen, maar de beloning voor het afleggen van deze urban trail mocht er zijn. Het shirtje van De Ligt ging alsnog mee terug in de bus naar Amsterdam.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >