Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax zwicht nog niet voor serieus bod uit Bundesliga op Neres

Het waakvlammetje van seizoen 2017/2018 is amper uitgeblazen of we belanden volle bak in het transfergeweld. Ook de naam van David Neres komt voorbij. Niet in de laatste plaats omdat er interesse leeft in de Bundesliga en er zelfs een bod werd geplaatst.

07 mei 2018 - 17:53
UsershyraDesktopajax_dataimages7f0b79aa4f0776ec20f48111714b6be8_normal
Overmars heeft al diverse keren 'nee' gezegd tegen biedingen op Neres. © Pro Shots

Het bod zou zo’n slordige 28 miljoen euro bedragen, stelt Voetbal International. De identiteit van de Duitse club is niet bekend, ook niet bij VI. Marc Overmars heeft namens Ajax het bod voor kennisgeving aangenomen en naast zich neergelegd.

Neres heeft pas net zijn eerste volledige seizoen bij Ajax erop zitten. Hij was afgelopen jaar bij 25 doelpunten betrokken, als aangever dan wel afmaker. Het eerste halfjaar stond in het teken van wennen, maar toen begon het ook te draaien.

Het contract van de 21-jarige rechtsvoor loopt nog tot medio 2021. Dit verschaft Ajax enigszins lucht. Aan de andere kant speel je jezelf nogal in de kijker als je iedere 90 minuten speeltijd wel betrokken bent bij een doelpunt.

De belangstelling vanuit de Bundesliga is nieuw. Neres werd in de winterstop nog gelinkt aan Tottenham Hotspur, maar dat is – zo ver wij weten – nooit zo concreet geworden als nu. Ajax telde zelf zo’n 12 miljoen euro voor hem neer.

Hopelijk lukt het Ajax om kapers op afstand te houden, want het lijkt er ook al op dat Justin Kluivert vertrekt. In dat geval moet de club op zoek naar minimaal twee nieuwe buitenspelers.

Marc Overmars gaf deze winter nog aan dat hij de huidige selectie zoveel mogelijk intact hoopt te houden, maar als je een stropdas met Ajaxlogo erop draagt, blijkt dit meestal een utopie.

“Het liefst beleven we nog zo’n seizoen als 2016/2017 en als we onze selectie bij elkaar houden, ligt er een goede basis,” klonk het in februari.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >