Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax scoort hoog op lijstje van 25 beste CL-winnaars

De finale van de Champions League staat bijna op het programma en dat brengt mooie herinneringen boven. Het puntertje van Patrick Kluivert in 1995 kunnen we wel dromen en niet alleen wij worden er vrolijk van, maar ook de algemene voetballiefhebber.

22 mei 2018 - 14:21
UsershyraDesktopajax_dataimagesf932920908e2435b13787020fada863d_normal
De herinnering aan 1995 laat onze harten nog steeds sneller kloppen. © Ajax Images

Sinds de oprichting van de Champions League zijn er 25 finales gespeeld en dat was voor FourFourTwo een prima aanleiding de winnaars te rangschikken van lelijk naar mooi. Uiteraard staat Olympique Marseille onderaan, wegens de besmeurde winst in 1993.

Het is lang zoeken voordat we Ajax tegenkomen. Dit is in dit geval alleen maar een goed teken. De gouden ploeg van Louis van Gaal komen we tegen op de zesde plek. Het is de enige klassieke ploeg die in de top tien staat. De top bestaat vooral uit recente ploegen.

“Het was misschien niet een van de beste elftallen ooit, maar deze klassieke Ajaxploeg behoort absoluut tot de populaire winnaars. Het jonge elftal, samengesteld door Van Gaal, was een genot om naar te kijken. Rijkaard gidste de jonkies als controleur en spelers als Seedorf, Davids, Litmanen, Finidi en Overmars floreerden.”

“AC Milan werd in die dagen als de beste club van de wereld beschouwd, maar het lukte Ajax drie keer om te winnen. Twee keer in de groepsfase en daarna op het belangrijkst denkbare podium, in Wenen.”

“De achttienjarige Kluivert mocht invallen en werd de jongste doelpuntenmaker ooit in de CL-finale. Dit was een overwinning van historische proporties. Van Gaal en zijn troepen beleefden daarna fantastische carrières.”

Het juryrapport van FourFourTwo liegt er niet om en dat heeft een heel simpele reden: de redacteuren van dit platform beleven voetbal precies zoals wij op de tribunes en in de kroeg ook doen. Geen moeilijk gelul, geen wetenschappelijke onderbouwing, maar gevoel gekoppeld aan historisch besef. Dan schrijf je al snel dingen op die kloppen.

We verklappen alvast dat het FC Barcelona van 2009 het hoogst wordt ingeschat van alle winnaars, maar het is nog steeds de moeite waard om de volledige lijst te checken.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >