Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax lijkt het zat en Boilesen-traject dreigt voor Kluivert

Bij Ajax lijken ze wel klaar met het gedraal van team Raiola-Kluivert en de club gaat zich harder opstellen, lezen we in De Telegraaf. De onderhandelingen duren al ruim negen maanden en enig zicht op een handtekening is er nog altijd niet.

08 mei 2018 - 09:02
UsershyraDesktopajax_dataimages60618fe3dcb3831d38131acccede0c46_normal
De M van man, man, man.... © Ajax Images

Tekent Justin Kluivert geen nieuw contract? Dan zou verkopen deze zomer financieel technisch gezien het beste zijn. Het lijkt er echter op dat Ajax een signaal wil afgeven en Kluivert dan gewoon aan zijn contract tot de zomer van 2019 houdt. Concreet kan dat betekenen: contract uitdienen en wellicht hooguit meetrainen en niet spelen.

Het is hetzelfde traject waarin Nicolai Boilesen ooit terecht kwam. De Deen viel ver terug, speelde geen minuut meer, raakte zijn plek bij de Deense ploeg kwijt en lijkt nu pas bij Kopenhagen weer wat op te krabbelen. De linksback had veel potentie en had veel verder kunnen zijn dan hij nu is.

Niemand wil dat het zo ver komt met Kluivert, maar Ajax wil zich niet langer als speelbal laten gebruiken en een duidelijk signaal afgeven. Het is bijzonder dat het allemaal zo ver komt. Waarom tekent Kluivert niet gewoon bij? Hij zegt van Ajax te houden, heeft zo’n beetje een gegarandeerde basisplaats en hij zegt zelf dat het niet om geld gaat... En daarbij, als Kluivert zich zo blijft ontwikkelen, dan komen die dingen allemaal vanzelf.

Je zou de speler af en toe door elkaar willen schudden, maar kennelijk maakt zaakwaarnemer Mino Raiola de dienst uit en bepaalt alles. Het maakt de op clublogo’s kussende Kluivert niet populairder bij de achterban. Het lijkt Raiola allemaal weinig uit te maken.

Volgens De Telegraaf zou Kluivert meer dan 1,5 miljoen euro bruto per jaar moeten verdienen. Die eis heeft Raiola volgens de krant op tafel gelegd. Dat is echter nog niet alles: Kluivert zou ook voor 20 procent moeten meedelen in een toekomstige transfer en Raiola zelf ook nog eens voor 20 procent.

Het is Ajax allemaal veel te gortig en de club lijkt zich erbij neer te leggen dat de flankspeler niet bijtekent. Dat gaf algemeen directeur Edwin van der Sar zondag ook al aan bij het tv-programma Rondo. Bij Ajax krijgt Kluivert alle kansen zich verder te ontwikkelen, maar inmiddels lijkt Ajax zich op het standpunt te stellen ‘graag of niet’.

Door Kluivert komend seizoen aan zijn contract te houden, maar niet te laten spelen, loopt het mogelijk veel transfergeld mis. Dat is een keuze die Ajax voor lief lijkt te nemen. Het is een signaal naar andere spelers en zaakwaarnemers dat de club niet langer met zich wil laten sollen.

Ook dat is best wat waard.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >