Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax Life 20: Puzzelen met Ten Hag

Na een turbulent en teleurstellend seizoen wacht Ajax nu wellicht een hete transferzomer. Hoe gaat trainer Erik ten Hag daar mee om? In Ajax Life 20 - onze laatste krant dit seizoen – kijkt hij vooruit naar zijn eerste volledige voorbereiding en seizoen in Amsterdam. De krant valt deze vrijdag bij leden op de deurmat.

18 mei 2018 - 08:00

Maar er is meer. Zo constateren we op onze opiniepagina dat de filosofie van Ajax onder druk staat. Talenten opleiden is één, maar ze tot lichte bloei laten komen in het eerste elftal wordt al steeds lastiger. Als we de Ajaxdirectie mogen geloven, kan Ten Hag echter voortborduren op een fundament. Als we de kranten moeten geloven, vertrekken er enkele talenten waarvan we nog veel langer hadden willen genieten.

Waar Ten Hag tijdig zijn totaalplaatje op orde wil hebben, is het aan directeur voetbalzaken Marc Overmars om te zorgen dat alle benodigde puzzelstukjes ook daadwerkelijk tijdig aan boord zijn. Onze potloodcolumnist Joep Bertrams maakte over dát thema weer een ludieke prent.

Verder in deze sloteditie, naast een speciale quiz, een groot interview met Hakim Ziyech. De middenvelder – door de bezoekers van deze website gekozen tot de beste speler van het seizoen – blikt terug op zijn eigen memorabele competitiejaar. Wat volgde was een gesprek over supporters, kattenkwaad en het WK. En Ziyech reageert op een emotionele en respectvolle kaart van seizoenkaarthouder Lisette.

Uiteraard is er ook een sfeerreportage van ons voetbaltoernooi, waarbij tientallen leden van Ajax Jonge Schare en Ajax Life hun kunsten konden vertonen op het gras van de Johan Cruijff Arena.

Met het WK in aantocht (het toernooi begint op donderdag 14 juni) dook Menno Pot de archieven in om voor de rubriek Onder de Loep de WK-gangers van Ajax te ontdekken. Wie was de eerste Nederlandse Ajacied die op het eindtoernooi in actie kwam? Wie was de eerste buitenlandse Ajacied?

Nieuw dit seizoen is dat we het seizoen afsluiten met een puzzel die het voetbaljaar samenvat. Leden die de woordzoeker goed oplossen maken kans op leuke prijzen, zoals bijvoorbeeld twee seizoenkaarten voor komend jaar.

In de rubriek Tweede Huid richt David Endt zijn shirtjesvizier op dat van het Griekse Aias Salaminas. Een uniek shirt dat hij als Ajaxspeler in de zomer van 1973 in zijn handen kreeg gedrukt.

Onze krant wordt alleen opgestuurd naar leden van de Supportersvereniging Ajax en is dus niet te koop in de winkel. Wil jij hem wel lezen? Sluit je dan bij ons aan! 

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >