Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax krijgt wellicht een uitnodiging voor WK clubteams

Resultaten uit het verleden zijn geen garantie voor de toekomst, maar het levert Ajax wellicht wel een leuke uitnodiging op. Het is de bedoeling dat er vanaf 2021 een groot WK clubteams wordt gespeeld en Ajax staat op de nominatie om mee te doen.

15 mei 2018 - 15:50
UsershyraDesktopajax_dataimagescabf346998a6ccc0d513851a1d7a9483_normal
Ajax speelde een jaar terug nog een Europese finale. © Pro Shots

De voetbalkalender is al overvol en daarom wordt gepoogd de boel een beetje overhoop te gooien en waar mogelijk te combineren. De Confederations Cup kan best sneuvelen en het WK clubteams krijgt dan juist weer een soort van upgrade.

Het is in 2021 de bedoeling dat er 24 ploegen strijden om de titel ‘wereldkampioen’ en nu leeft het plan om twaalf authentieke Europese ploegen af te vaardigen voor de eerste editie. Tot die selecte groep van twaalf behoort ook Ajax, zo meldt El Mundo Deportivo.

De rest van de elite wordt gevormd door FC Barcelona, Real Madrid, Bayern München, AC Milan, Internazionale, Manchester United, Liverpool, Juventus en Paris Saint-Germain.

Uit het rijtje Manchester City, Chelsea, Atlético Madrid, Benfica, FC Porto en Borussia Dortmund moeten nog twee ploegen worden gekozen om tot de Europese afvaardiging van twaalf te komen. Bij een volgende editie wordt gekeken naar het laatste kwartet Europese finales.

Deze groep van twaalf komt op het eindtoernooi clubs tegen uit Noord-Amerika (twee), Afrika (twee), Azië (twee) en vier of vijf ploegen uit Zuid-Amerika. Dit laatste hangt er weer vanaf of er een club uit Oceanië wordt uitgenodigd.

Het toernooi moet uiteindelijk eens in de vier jaar plaatsvinden en wel middenin de zomer, namelijk medio juni. Uiteraard speelt er een financieel belang voor de Fifa en profiteren de deelnemende clubs van hun aanwezigheid.

De eerste editie kan best eens plaatsvinden in China, maar zeker is nog niets. Eerst moet het hele toernooi maar eens op de kalender komen en dan zien we daarna wel of Ajax inderdaad mag meedoen.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >