Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
[

Stoeltje 63: Oefenpotjes

“Hoe was de wedstrijd?” Mijn vriendin stelt deze lastige vraag wel vaker bij thuiskomst. Nu weer. Deze keer stond ik met mijn bek vol tanden. Hoe was de wedstrijd? Geen idee.

08 april 2018 - 21:57
UsershyraDesktopajax_dataimagesb4004aa16cbaf19559a42107efbc7b70_normal-1

Ergens lijkt het me wel wat als de laatste potjes besloten zouden zijn. Dat we wat geld terugkrijgen voor onze seizoenkaarten en dat Ajax eerlijk toegeeft dat er alleen nog wordt gespeeld als voorbereiding voor het volgende seizoen.

Dat scouts livestreams kunnen opvragen om de Tottenham Hotspurs van deze wereld te kunnen blijven voorzien. Kunnen wij met z’n allen iets anders gaan doen. Maar gek genoeg wil ik dit diep in mijn hart helemaal niet. Hoe de wedstrijd was, is nog altijd vaak een bijzaak.

De man van de wedstrijd stond bijvoorbeeld helemaal niet binnen de lijnen, maar in vak 127. De hele negentig minuten stond hij met een grote vlag te zwaaien. Een grote 14 erop. Sierlijk bleef hij zwaaien. Zwaar, lijkt me. Mooi. Niemand in het stadion heeft deze middag meer energie in de wedstrijd gestoken.

Ook Ziyech was weer geweldig. Die assist op Neres was haast buitenaards. Dat was na een lange stilte dan ook mijn antwoord op die moeilijk vraag. “Ziyech was geweldig.” Alleen al om Hakim zouden besloten potjes doodzonde zijn.

De man van de wedstrijd stond bijvoorbeeld helemaal niet binnen de lijnen, maar in vak 127.

Toch denk ik niet dat wedstrijden zonder publiek heel andere resultaten opleveren. Er mist iets. Noodzaak waarschijnlijk. Er wordt wel aardig gebald, maar wat we tegen Heracles zagen, had qua drive net zo goed een oefenwedstrijd kunnen zijn. Een training.

Het enige wat op iets anders wijst, zijn de wissels van Ten Hag. De Jong in de zeventigste minuut en Dolberg pas aan het slot, komt bizar op mij over. Voor een oefencampagne zou het al helemaal nergens op slaan. De trainer lijkt hiermee de clubcultuur niet helemaal aan te voelen. Bij deze fase van het seizoen past het des te meer.

“Hoe was de wedstrijd?”

“Nou, er stond een man in de F-side negentig minuten met een Cruijffvlag te zwaaien.” Dat had ik natuurlijk moeten antwoorden. Besloten competitiewedstrijden. Hoe durf ik het voor te stellen? Sorry.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >