Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
[

'Hey Pepijn, ga eens bier halen!'

Of ik zondagmorgen wakker werd met veel zin in Ajax - AZ? Eh, mja, nou eh... Nee, niet echt eigenlijk. Met frisse tegenzin toerde ik dan ook richting de Johan Cruijff Arena. Daar eenmaal aanwezig, had ik het toch wel weer naar mijn zin.

30 april 2018 - 16:00
UsershyraDesktopajax_dataimages5e0646f6d89d79ff86b3877660316c86_normal

Het publiek in de Johan Cruijff Arena lijkt aardig klaar met dit eredivisieseizoen. Het is uitzitten met z’n allen. En dat uitzitten is ook precies wat er tijdens Ajax - AZ gebeurde. Van enige sfeer was geen sprake. Een deken van gelatenheid ligt over het Ajaxstadion. De Arena voelde als een ongezellige kroeg met geroezemoes.

Toch gebeuren er gelukkig altijd dingen in een stadion die weer een glimlach op je gezicht toveren. Zaken die maken dat je het toch allemaal niet wil missen.

Het hoogtepunt dit seizoen is voor mij de kerel een paar rijen achter mij. Deze gast heeft een stem die je alleen krijgt als je wekelijks 84 pakjes sigaretten zonder filter wegpaft. En iedereen weet wat er gebeurt als David Neres voor het eerst de bal krijgt. Dan schreeuwt hij keihard "sáááámmmmbbááá!!!!" Hij doet dat minimaal één keer per wedstrijd.

Zeker in een stille en murw geslagen Arena is mijn mede-vakbewoner goed hoorbaar en hij pakt dan ook steeds vaker zijn moment. Andere Ajaxsupporters zijn dan vaak doelwit. Vooral zij die de eigen naam op de achterkant van een shirtje hebben laten drukken...

Iedereen op het vak weet wat er gebeurt als David Neres voor het eerst de bal krijgt...

Zo gaat ene Pepijn na een minuut of twintig staan. Het blijft niet onopgemerkt... Voor niemand en zeker niet voor de schreeuwmeneer achter ons...

“HEY PEPIJN, GA EENS BIER HALEN!!!!!!”

Pepijn hoort het niet of doet net alsof. Gelach om ons heen. Op het veld wordt gewoon gevoetbald, maar echt veel gebeurt er niet. Pepijn loopt snel door.

Dan gaat er een Arjan staan. Zelf had ik dat nog niet gezien, maar het geschreeuw achter mij verraadt alles:

“HEY ARJAN, ZING EENS EEN LIEDJE!!!!!”

Arjan kijkt wat schaapachtig omhoog en beseft dat het om hem gaat. Hij zingt vervolgens sowieso geen liedje en loopt snel het vak af. Als enkele minuten later een stel stewards de trap opkomt, omdat ze iets gezien hebben wat niet deugt, dan klinkt achter ons luidkeels de tune van The A-Team:

“TA-TA-TA-TATA-TA-TATATATA-TA-TA-TA-TA-TA!!!!”

Het is van die humor die een stadionbezoekje leuk maakt, hoe groot het verdere chagrijn rond Ajax 1 ook is. Gelukkig geven de Ajacieden op het veld alsnog reden om een aantal keer op te veren van de stoelen. De treffers van Justin Kluivert en David Neres zijn wonderschoon, maar toch is niemand écht blij.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >