Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
[

Grote wens in vervulling met realisatie Johan Cruijff Arena

Eindelijk was daar het verlossende bericht: vanaf komend seizoen speelt Ajax in de Johan Cruijff Arena!

05 april 2018 - 17:27
UsershyraDesktopajax_dataimages0c93d5668fcbc640898409bfc39969b8_normal-1

In alle gesprekken en contacten die wij als Supportersvereniging Ajax onderhouden met de betrokken partijen – Arena, Ajax en de gemeente Amsterdam – hebben we altijd aangegeven dat wij niets anders zouden willen dan zo snel mogelijk deze naamswijziging.

Supporters wilden niets liever en wij noemden daarom in onze uitingen structureel het stadion de Johan Cruijff Arena. Dat het er nu eindelijk echt van gaat komen, is niet meer dan terecht voor de speler, trainer maar bovenal de mens die Cruijff was en voor velen nog steeds is.

Ajax, Amsterdam en eigenlijk heel Nederland kennen geen groter uithangbord dan Cruijff en dus verdienden hij en de familie niks anders dan een goed einde aan deze soap, waar wij al eerder publiekelijk onze onvrede over uitspraken.

Wat een soap was het inmiddels geworden! Daarom verdient de Arena nu ook een compliment omdat men de dossiers naamswijziging en bestuursstructuur uit elkaar heeft gehaald, terwijl deze wel in de intentieverklaring aan elkaar waren verknoopt.

Juridisch natuurlijk allemaal lastig, alleen hebben wij daar als supporters geen boodschap aan. Gelukkig heeft het gezonde verstand in deze gezegevierd, heeft men de zakelijke belangen voor een groot gedeelte opzij gezet en is voldaan aan de wens van het publiek.

Hierdoor kwam er eindelijk tempo in de zaak. Het nieuwe logo van het stadion wordt 25 april onthuld op de geboortedag van de legendarische Cruijff. Niet geheel toevallig vindt op genoemde datum ook de Cruyff Run plaats. Wellicht is het een mooi idee om de winnaar het doek van het nieuwe logo te laten trekken?

Met het tot stand komen van de naamswijziging zijn er drie van de vijf goede voornemens voor dit jaar ingevuld. Ik hoop natuurlijk dat de andere twee de komende maanden ook gerealiseerd worden, want dan speelt Ajax als kampioen in de Johan Cruijff Arena en zijn wij goed voorbereid op het nieuwe seizoen, zodat meteen het eerste succes kan worden geboekt in onze prachtige voetbaltempel.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >