Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ziyech hoort op het veld alleen geklap, geen gefluit

Hakim Ziyech wil niet over randzaken praten. Maar na een surrealistische avond als die van Ajax - VVV-Venlo is er uiteraard geen ontkomen aan. Het gaat niet over de 4-1 die op het bord staat, maar over het verhaal van het duel dat je niet op het scorebord ziet.

20 april 2018 - 11:18
UsershyraDesktopajax_dataimagesa0fc50430bf88d5faccd61109951e323_normal
Ziyech mikt raak via binnenkantje paal en juich na de 4-1. © Pro Shots

Er is veel gebeurd de laatste dagen. De spelersbus werd opgewacht bij de slagboom van de Johan Cruijff Arena, er werd na veel gedoe een duw gegeven aan Ziyech en in de openingsfase van VVV-thuis klonk er een beetje gefluit en geroep, wat snel werd gecorrigeerd.

“Ik krijg alleen soms mee dat er wordt geklapt, voor de rest niks,” reageert Ziyech voor de camera’s van Fox Sports. Het is onwaarschijnlijk dat de gemengde gevoelens totaal aan de spelmaker voorbij gingen, maar dat lijkt er ook niet zo veel meer toe te doen.

“Het doet me op dit moment niets,” vervolgt de nummer tien. “Het maakt niet meer uit wat er is en ik wil er helemaal niet meer over praten. Ik heb het liever over ons spel en niet over randzaken. Het beïnvloedt mijn spel niet, nee.”

Over de moeizame relatie tussen Ziyech en de supporters en de voorvallen dit seizoen kun je een boek schrijven, maar dan wel zonder medewerking van de hoofdpersoon. “Ik sta hier om over de wedstrijd te praten en niet over allerlei randzaken,” herhaalt hij diverse keren.

Ziyech heeft het gevoel dat Ajax revanche op zichzelf nam, na de kwalijke nederlaag tegen PSV (3-0) en ook met 8-1 van VVV had kunnen winnen. Hij pikte zelf ook zijn doelpuntje mee. “Prima goal, die zat er lekker in, het was wel even lekker om te scoren.”

Het kan haast niet anders of het huwelijk tussen Ajax en Ziyech duurt nog twee potjes. Niet spelen en een wedstrijdje overslaan – een soort van vervroegde scheiding – was voor Ziyech trouwens nooit een optie. “Zo zit ik niet elkaar, dan ken je mij niet.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >