Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ziyech had onderscheiding door fans niet zien aankomen

Hakim Ziyech gaat de boeken in als Ajacied van het Jaar. Je zou kunnen stellen dat de spelmaker tijdens seizoen 2017/2018 zowel binnen als buiten de lijnen bepalend was, maar deze uitverkiezing mag als blijk van waardering worden gezien.

30 april 2018 - 11:10
UsershyraDesktopajax_dataimages335759200b768f6aaa4b0dae19eae823_normal
De meerderheid is fan, maar Ziyech is niet unaniem geliefd. © De Brouwer

“Het was wel een verrassing,” vertelt Ziyech over het moment waarop hij naar voren werd geroepen om de Rinus Michels-trofee in ontvangst te nemen. Dit is de prijs die de Ajacied van het Jaar mee naar huis mag nemen, op voorspraak van supporters.

Er kon via onze website na iedere wedstrijd worden gestemd op de Ajacied van de Wedstrijd en op basis van een volledig seizoen rolt daar dan vanzelf de Ajacied van het Jaar uit. Ziyech won met grote overmacht.

“Na alles wat er is gebeurd, is dit toch wel iets wat ik niet had verwacht. Ik ben er wel blij mee,” deelt Ziyech met Fox Sports. “Als je hier niet blij mee zou zijn, is er iets niet goed met je.”

Bij de NOS sprong in het oog dat Ziyech meer werd toegejuicht dan anders, maar dat is een aanname die de hoofdpersoon zelf niet herkent. “Het is voor u misschien nieuw, maar het was vorige week precies hetzelfde. Maar nu gaat het weer over mij en de supporters in plaats van over de wedstrijd.”

Het ging een groot deel van het seizoen over de relatie tussen Ziyech en de Ajacieden op de tribune. We kunnen wel stellen dat het een nogal roerig seizoen was, je mag het ook een understatement noemen.

“Het is een individuele prijs, maar de schaal is natuurlijk belangrijker. Die hebben we niet gewonnen. Het is een blijk van erkenning, maar uiteindelijk voetbal je als team om de prijzen en niet individueel.”

De grote vraag is nu of we Ziyech volgende week, tijdens Excelsior-uit, voor het laatst een Ajaxshirt zien dragen. Ondanks een contract dat nog drie jaar doorloopt, houdt er haast niemand rekening mee dat een transfer uitblijft. “De tijd zal het leren, met dit antwoord moet je het mee doen.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >