Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Zes zaken die opvielen aan frustrerende PSV - Ajax

Ajax heeft de prestigestrijd met PSV uiterst pijnlijk verloren. De ploeg van Erik ten Hag leed in Eindhoven een ontluisterende 3-0-nederlaag. Zes zaken die ons opvielen tijdens een in meerdere opzichten beschamende middag.

15 april 2018 - 19:03
UsershyraDesktopajax_dataimages83e04c88edd714257e91a8dcde803479_normal
Kluivert ondergaat de pijnlijke afgang in Eindhoven. © Pro Shots

Door Sander Zeldenrijk

Gebrek aan rendement breekt Ajax (opnieuw) op
Topduels worden beslist op details en het benutten van (doorgaans) spaarzame kansen. Wat dat betreft deed Ajax ook in Eindhoven wat het dit seizoen al te vaak deed. De Ajacieden waren in de openingsfase gevaarlijk via David Neres. De Braziliaan zorgde in zijn duels met Joshua Brenet voor dreiging en legde de bal twee keer goed terug op een Ajacied, maar zowel Donny van de Beek als Klaas Jan Huntelaar stond net niet goed in positie om de rondzingende Brabantse feestvreugde al snel in de wedstrijd te temperen. De spits kreeg daarna nog een goede kans om de gelijkmaker te maken, maar strandde op doelman Jeroen Zoet die zich succesvol voor de bal gooide. Helaas kregen de Ajacieden in Eindhoven een uiterst pijnlijk lesje in effectiviteit.

Wöber zakt door het ijs
Waar Ajax in aanvallend opzicht tekort schoot, deed het dat in de eerste helft ook in defensief opzicht. Met name Max Wöber had een zware dobber aan de frontlinie van PSV. De Oostenrijker was betrokken bij de eerste twee tegentreffers. Eerst ging hij te slap het duel met Marco van Ginkel aan en vlak voor rust was hij niet alert toen Luuk de Jong de achterstand vergrootte naar twee treffers. Nog voor de eerste treffer viel ontsnapte Ajax al aan treffers toen Van Ginkel (kwam een teenlengte tekort) en De Jong (Onana redde met de hak) misten. Ten Hag greep halverwege de wedstrijd in en verving de tobbende Oostenrijker voor Siem de Jong, waarbij Schöne als meest defensieve Ajacied ging spelen op een viermansmiddenveld.

Temperament (en frustratie) op de vleugel
Nicolas Tagliafico, Santiago Arias en Hirving Lozano. Aan pittige duels geen gebrek op de temperamentvolle Zuid-Amerikaanse vleugel in deze topper. Justin Kluivert deed echter niet onder voor de Latijnse pit. In het vechtvoetbal liep Tagliafico (heupzwaai Lozano) overigens tegen zijn vijfde gele prent van dit seizoen aan, waardoor de Argentijn de volgende wedstrijd (thuis tegen VVV Venlo) mist. Tien minuten voor tijd kreeg de gefrustreerde linksback van arbiter Makkelie zijn tweede gele kaart na een overtreding op Pereiro. Invaller Siem de Jong kreeg niet veel later direct rood nadat hij zijn noppen op de enkel van Arias plantte.

Brabantse bierdouche bij aankomst
Natuurlijk kregen de Ajacieden geen warm onthaal in Eindhoven. Het Brabantse ontvangstcomité bij de hoofdingang was iets groter dan normaal en het bleef allemaal tamelijk onschuldig. Alleen de eerste Ajacieden die de bus uitstapten kregen een Brabantse bierdouche.

Wangedrag in het uitvak
Zo tamelijk onschuldig als de aankomst van de Amsterdamse spelersbus was, bleef het helaas niet. Vrijwel direct na de derde PSV-treffer uitte een deel van het uitvak de opgebouwde frustratie van dit seizoen op een totaal onacceptabele en belachelijke manier. Er werden fakkels afgestoken en in vakken gegooid waar supporters van de thuisclub zaten. Naast mooi winnen, moet je ook waardig kunnen verliezen.

De woede-uitbarsting van Onana
Niet alleen in het uitvak en bij Tagliafico en Siem de Jong kwam er frustratie naar boven. Ook doelman Andre Onana liet zich na de 2-0 van Luuk de Jong even helemaal gaan. In dit geval moest Schöne de scheldkanonnade van de Kameroener opvangen, die daarna ook nog zijn bidon woest tegen de reclameborden schopte. Uit de herhaling bleek de Deen echter te laat om een dekkingsfout van Wöber te herstellen.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >